Κίνα προς Γερμανία: «Ανοιχτή πολιτική πρόκληση» οι δηλώσεις Μπέρμποκ για τον Σι

Κίνα προς Γερμανία: «Ανοιχτή πολιτική πρόκληση» οι δηλώσεις Μπέρμποκ για τον Σι

Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών είχε αποκαλέσει «δικτάτορα» τον Κινέζο πρόεδρο σε ζωντανή συνέντευξή της στο Fox News

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Κίνα διαμαρτυρήθηκε στη Γερμανία αφού η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε «δικτάτορα» τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, ανακοίνωσε σήμερα το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών, αποκαλώντας τον χαρακτηρισμό «παράλογο» και «ανοιχτή πολιτική πρόκληση».

Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ είχε κάνει τα σχόλια αυτά την περασμένη εβδομάδα σε ζωντανή συνέντευξή της στο Fox News, όταν ερωτήθηκε για τον πόλεμο που διεξάγει η Ρωσία στην Ουκρανία.

«Αν ο Πούτιν νικούσε σ′ αυτόν τον πόλεμο, ποιο σινιάλο θα δινόταν σε άλλους δικτάτορες στον κόσμο, όπως ο Σι, όπως ο Κινέζος πρόεδρος;» είχε δηλώσει ο Μπέρμποκ.

Η Μάο Νινγκ, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσε πως το σχόλιο της Μπέρμποκ ήταν «εξαιρετικά παράλογο» και παραβίασε την πολιτική αξιοπρέπεια της Κίνας.

«Είναι μια ανοιχτή πολιτική πρόκληση», δήλωσε η Μάο στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων, προσθέτοντας πως η Κίνα διαμαρτυρήθηκε στη Γερμανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή