Eμφάνιση του Τσετσένου ηγέτη Καντίροφ με βίντεο εν μέσω φημών για την υγεία του

Eμφάνιση του Τσετσένου ηγέτη Καντίροφ με βίντεο εν μέσω φημών για την υγεία του

Στις 31 Μαρτίου η εφημερίδα Novaya Gazeta είχε γράψει ότι ο Ραμζάν Καντίροφ διαγνώστηκε με ασθένεια που επηρεάζει τους πνεύμονες και τους νεφρούς με αποτέλεσμα να χρειάζεται διαρκώς αιμοκάθαρση

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ισχυρός άνδρας της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο χαμογελάει και συνιστά σε όλους να αθλούνται, διαψεύδοντας τις φήμες που τον έφεραν σε κώμα. 

Στο εν λόγω βίντεο εμφανίζεται ο Καντίροφ να περπατάει σε μια αλέα εν μέσω βροχής και να δίνει συμβουλή σε όλους λέγοντας «σε όλους εκείνους που δεν μπορούν στο ιντερνέτ να διακρίνουν την αλήθεια από το ψέμα, να κάνουν περίπατο στον καθαρό αέρα και να έρθουν στα συγκαλά τους». Στο βίντεο ο Καντίροφ δεν λέει τίποτα για την υγεία του. Λέγεται ότι το βίντεο γυρίστηκε στο Γκρόζνι (πρωτεύουσα της Τσετσενίας) αλλά δεν είναι γνωστή η πραγματική ημερομηνία που γυρίστηκε.

Από την πλευρά του το Κρεμλίνο δήλωσε ότι δεν γνωρίζει για την υγεία του Καντίροφ. Σχετική δήλωση έκανε σήμερα το πρωί ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ. «Δεν διαθέτουμε κάποιες πληροφορίες για αυτό το θέμα. Σε κάθε περίπτωση η διοίκηση του προέδρου είναι αμφίβολο αν είναι σε θέση να δώσει πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του. Ως εκ τούτου στην περίπτωση αυτή δεν μπορούμε να πούμε τίποτα», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Στο ερώτημα αν ο Καντίροφ ήταν την Κυριακή στη Μόσχα και συναντήθηκε με τον Ρώσο πρόεδρο, ο Πεσκόφ άπάντησε ως εξής: «Οχι, δεν έχω τίποτα επ’ αυτού (να πω), όχι καμία συνάντηση με τον Πούτιν δεν υπήρξε».

Στις 31 Μαρτίου η εφημερίδα Novaya Gazeta είχε γράψει ότι ο Ραμζάν Καντίροφ διαγνώστηκε με ασθένεια που επηρεάζει τους πνεύμονες και τους νεφρούς με αποτέλεσμα να χρειάζεται διαρκώς αιμοκάθαρση.

Τον Απρίλιο, ο Ραμζάν Καντίροφ ανάρτησε ένα βίντεο το οποίο τον δείχνει να προπονείται σε διάδρομο – το βίντεο εμφανίστηκε αφού οι δημοσιογράφοι ανέφεραν ότι η υγεία του επιδεινώνεται. Το βίντεο είναι διάρκειας 25 δευτερολέπτων και δείχνει τον Καντίροφ να λέει ότι δεν έχει χρόνο να είναι άρρωστος. Ο Τσετσένος ηγέτης είχε δημοσιεύσει νωρίτερα ένα παρόμοιο βίντεο από το γυμναστήριο του σπιτιού του στη σελίδα του στο Instagram.

Η εφημερίδα Novaya Gazeta εκτιμούσε ότι μια από τις ενδείξεις επιδείνωσης της υγείας του Καντίροφ, ήταν οι ενεργές δημόσιες σχέσεις που έκαναν τα παιδιά του στα ΜΜΕ. Πρόκειται για τα ταξίδια των γιων του στην Ουκρανία και τη συνάντηση που είχε ο μεγαλύτερος του γιος Αχμάτ Καντίροφ με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν όπως και η ενεργή ενασχόληση των γιων του με τα δημόσια ζητήματα της Τσετσενίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή