Mακρόν προς Βασιλιά Κάρολο: Μεγαλειότατε καλώς ορίσατε

Mακρόν προς Βασιλιά Κάρολο: Μεγαλειότατε καλώς ορίσατε

Γύρω στους εκατό προσκεκλημένους ανάμεσα τους ο Μικ Τζάγκερ, ο Χιου Γκράντ και ο Μπερνάρ Αρνό θα βρεθούν στο επίσημο δείπνο που θα παρατεθεί απόψε στις Βερσαλλίες προς τιμήν του βασιλιά Καρόλου.

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εφτασαν στο Παρίσι ο Bασιλιάς Κάρολος Γ’ της Αγγλίας και η βασίλισσα Καμίλα για τριήμερη επίσημη επίσκεψη στην πρωτεύουσα και το Μπορντό. Πρόκειται για 35η φορά που επισκέπτεται την Γαλλία. 

Το βασιλικό αεροσκάφος προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ορλί του Παρισιού, όπου τους υποδέχεται η Γαλλίδα πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν.

Στην ανάρτησή του που συνοδεύει με ένα βίντεο από όλες τις επισκέψεις του Βασιλιά Καρόλου στη Γαλλία, ο Εμμανουέλ Μακρόν γράφει: «Μας επισκεπτόσουν ως Πρίγκιπας, επιστρέφεις σαν Βασιλιάς. Μεγαλειότατε καλώς ορίσατε». 

Mακρόν προς Βασιλιά Κάρολο: Μεγαλειότατε καλώς ορίσατε-1
Reuters

Mακρόν προς Βασιλιά Κάρολο: Μεγαλειότατε καλώς ορίσατε-2
Reuters

Mακρόν προς Βασιλιά Κάρολο: Μεγαλειότατε καλώς ορίσατε-3
Reuters

Mακρόν προς Βασιλιά Κάρολο: Μεγαλειότατε καλώς ορίσατε-4
Reuters

Mακρόν προς Βασιλιά Κάρολο: Μεγαλειότατε καλώς ορίσατε-5
Reuters

Mακρόν προς Βασιλιά Κάρολο: Μεγαλειότατε καλώς ορίσατε-6
Reuters

Αν και ο Κάρολος έχει μόνο θεσμικό ρόλο στη βρετανική πολιτική, θα συζητήσει με τον Γάλλο πρόεδρο τον πόλεμο στην Ουκρανία, τα πραξικοπήματα στο Σαχέλ, καθώς και την κλιματική αλλαγή, σύμφωνα με Γάλλους αξιωματούχους.

Μεγαλοπρεπές δείπνο

Οι Μικ Τζάγκερ, Χιου Γκραντ, Μπερνάρ Αρνό, Ντιντιέ Ντογκμπά περιλαμβάνονται στους γύρω στους εκατό προσκεκλημένους στο επίσημο δείπνο που θα παρατεθεί απόψε στις Βερσαλλίες προς τιμήν του βασιλιά Καρόλου Γ’, ανακοινώθηκε από το γαλλικό προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων.

Από τις προσωπικότητες του κόσμου του πολιτισμού αναμένονται κυρίως ο τραγουδιστής των Rolling Stones Μικ Τζάγκερ, οι ηθοποιοί Χιού Γκραντ, Σαρλότ Γκενσμπούρ και Έμμα Μακέι, οι συγγραφείς Κεν Φόλετ, Κέιτ Έλιοτ και Κρίστοφερ Χάμπτον, οι φωτογράφοι Μπετίνα Ρενς και Γιαν Αρτίς-Μπερτράν…

Μεταξύ των εκπροσώπων του αθλητικού κόσμου περιλαμβάνονται ο πρώην προπονητής της Άρσεναλ Αρσέν Βενγκέρ, οι πρώην ποδοσφαιριστές Ντιντιέ Ντρογκμπά και Πατρίκ Βιεϊρά, που αγωνίσθηκαν πολύ στην Αγγλία, η πρώην τενίστρια Αμελί Μορεσμό (είχε κερδίσει το 2008 το Γουίμπλετον) ή ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων 2004 του Παρισιού Τόνι Εστανγκέ.

Οι μεγάλες γαλλικές επιχειρήσεις θα εκπροσωπηθούν ευρέως με τους Μπερνάρ Αρνό (LVHM), Ξαβιέ Νιλ (Illiad), Λίνα Ναΐρ (Chanel), Κατρίν Μακγκρέγκορ (Engie), Ζαν-Ντομινίκ Σενάρ (Renault).

Στον κατάλογο των προσκεκλημένων περιλαμβάνονται επίσης αξιωματούχοι γαλλοβρετανικών θεσμών, καθώς και μια δεκαπενταριά πολιτικοί, από τους οποίους οι πέντε είναι μέλη της κυβέρνησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή