Ουκρανία: Δύο άμαχοι νεκροί από ρωσικά πλήγματα στη Χερσώνα

Ουκρανία: Δύο άμαχοι νεκροί από ρωσικά πλήγματα στη Χερσώνα

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη, τέσσερις άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ο ένας εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Χερσώνα έπειτα από ρωσικά πλήγματα σ′ αυτή την πόλη της νότιας Ουκρανίας, ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ο κυβερνήτης Ολεκσάντρ Προκούντιν, ο οποίος έκανε επίσης λόγο για πέντε τραυματίες, ο ένας από τους οποίους έχει τραυματισθεί σοβαρά.

«Ο ρωσικός στρατός βομβάρδισε συνοικίες κατοικιών της Χερσώνας (…). Στο στάδιο αυτό γνωρίζουμε για τον θάνατο δύο αμάχων», έγραψε ο Προκούντιν στην πλατφόρμα Telegram, προσθέτοντας πως τέσσερις άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ο ένας από τους οποίους σε σοβαρή κατάσταση, ενώ ένας πέμπτος δέχθηκε φροντίδες επιτόπου.

Εκρήξεις στο Κίεβο με επτά τραυματίες

Σημειώνεται επίσης ότι εκρήξεις συγκλόνισαν σήμερα τα ξημερώματα την ουκρανική πρωτεύουσα, με τουλάχιστον επτά τραυματίες, οι τρεις από τους οποίους νοσηλεύονται σε νοσοκομείο σύμφωνα με τον δήμαρχο της ουκρανικής πρωτεύουσας, Βιτάλι Κλίτσκο.

Οι εκρήξεις πιθανόν να οφείλονται τόσο από βομβαρδισμό όσο και από την πτώση συντριμμιών από κατάρριψη μη επανδρωμένων αεροσκαφών πάνω από τον ουρανό του Κιέβου.

Από τα συντρίμμια προκλήθηκε πυρκαγιά σε πρατήριο καυσίμων στη συνοικία Νταρνίτσκι. Παραπλεύρως προκλήθηκαν ζημιές σε επαγγελματική σχολή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP, Ukrinform

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή