Βενεζουέλα: Εφοδος 11.000 στρατιωτικών σε φυλακή με «πισίνες, κλαμπ και ζωολογικό κήπο»

Βενεζουέλα: Εφοδος 11.000 στρατιωτικών σε φυλακή με «πισίνες, κλαμπ και ζωολογικό κήπο»

Σύμφωνα με ντόπιους δημοσιογράφους, καταγράφηκαν φρουροί ασφαλείας να βγάζουν από τη φυλακή μοτοσικλέτες, τηλεοράσεις και φούρνους μικροκυμάτων, μεταξύ άλλων

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Βενεζουέλα έστειλε δύναμη 11.000 στρατιωτικών για να ανακτήσουν τον έλεγχο μίας από τις μεγαλύτερες φυλακές της χώρας που έλεγχε πανίσχυρη συμμορία. 

Η φυλακή Τοκορόν (Tocoron), στα βόρεια της χώρας, βρισκόταν για χρόνια υπό τον έλεγχο της μέγα-συμμορίας Tren de Aragua. 

Τα μέλη της μπορούσαν να κυκλοφορούν ελεύθερα στις σωφρονιστικές εγκαταστάσεις, που έμοιαζαν με ξενοδοχειακή μονάδα, περιλαμβάνοντας σύμφωνα με τα τοπικά μέσα πισίνα, νυχτερινό κέντρο, ακόμη και μίνι ζωολογικό κήπο. 

Βενεζουέλα:  Εφοδος 11.000 στρατιωτικών σε φυλακή με «πισίνες, κλαμπ και ζωολογικό κήπο»-1
Φωτ.: ΑΡ

Σύμφωνα με τις αρχές, οι 6.000 κρατούμενοι θα μεταφερθούν σε άλλες φυλακές. 

Μάλιστα, καθώς μέσα στη φυλακή μαζί με τους καταδικασμένους ζούσαν και πολλοί ελεύθεροι συγγενείς τους, η είδηση περί μεταφοράς τους προκάλεσε ανησυχία και κλάματα για την τύχη τους. 

«Περιμένω να ακούσω πού θα πάει ο σύζυγός μου… Ζούσα εδώ μαζί του, αλλά μας πέταξαν έξω» ανέφερε με δάκρυα στα μάτια η Γκλάντις Χερνάντες. 

Βενεζουέλα:  Εφοδος 11.000 στρατιωτικών σε φυλακή με «πισίνες, κλαμπ και ζωολογικό κήπο»-2
Φωτ.: ΑΡ

Σύμφωνα με ντόπιους δημοσιογράφους, καταγράφηκαν φρουροί ασφαλείας να βγάζουν από τη φυλακή μοτοσικλέτες, τηλεοράσεις και φούρνους μικροκυμάτων μεταξύ άλλων. 

Στο X, πρώην Twitter, το υπουργείο Εσωτερικών της Βενεζουέλας συνεχάρη τους αξιωματικούς για την ανάκτηση της φυλακής και την εξάρθρωση «ενός κέντρου συνωμοσίας και εγκλήματος».

Πηγή: BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT