Τουρκία: Νέα αύξηση του επιτοκίου από την Κεντρική Τράπεζα, στο 30%

Τουρκία: Νέα αύξηση του επιτοκίου από την Κεντρική Τράπεζα, στο 30%

Πρόκειται για το υψηλότερο επιτόκιο που έχει καταγραφεί μετά το 2003 στην Τουρκία, αλλά και για την τέταρτη αύξηση που σημειώνεται σε διάστημα τεσσάρων μηνών

33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΗΚεντρική Τράπεζα της Τουρκίας αύξησε σήμερα, για τέταρτη φορά τους τελευταίους τέσσερις μήνες, το βασικό επιτόκιό της, το οποίο ορίζεται πλέον στο 30%, αυξημένο κατά πέντε μονάδες, στο υψηλότερο επίπεδο μετά το 2003.

Αντιμέτωπη με έναν πληθωρισμό που τρέχει με ετήσιο ρυθμό 60%, η κεντρική τράπεζα «αποφάσισε να συνεχίσει τη διαδικασία της νομισματικής σύσφιγξης ώστε να υπάρξει το συντομότερο δυνατόν αποπληθωρισμός», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Αναγνωρίζοντας πως «ο πληθωρισμός ήταν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο υψηλότερος από τον προσδοκώμενο», κυρίως λόγω της ανόδου των τιμών του πετρελαίου, η τουρκική Κεντρική Τράπεζα λέει πως προβλέπει νέες αυξήσεις επιτοκίων τους επόμενους μήνες, «μέχρι να υπάρξει σημαντική βελτίωση των προοπτικών του πληθωρισμού».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή