Αρμενία: Φιλοξενία 40.000 οικογενειών από το Ναγκόρνο Καραμπάχ

Αρμενία: Φιλοξενία 40.000 οικογενειών από το Ναγκόρνο Καραμπάχ

«Εχουμε έτοιμα τα πάντα για να υποδεχθούμε περισσότερες από 40.000 οικογένειες», δήλωσε σήμερα ο Αρμένιος πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν.

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Αρμενία είναι έτοιμη, αν χρειαστεί, να υποδεχθεί «περισσότερες από 40.000 οικογένειες» από το Ναγκόρνο Καραμπάχ, δήλωσε σήμερα ο Αρμένιος πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν.

«Εχουμε κλείσει δωμάτια σε ξενοδοχεία, έχουμε ετοιμάσει χώρους για να τους υποδεχθούμε. Εχουμε έτοιμα τα πάντα για να υποδεχθούμε περισσότερες από 40.000 οικογένειες» από αυτήν την ντε-φακτο ανεξάρτητη περιοχή εντός των συνόρων του Αζερμπαϊτζάν, όπου ζουν κυρίως Αρμένιοι, δήλωσε ο Πασινιάν σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.

Ωστόσο, ο ίδιος υπογράμμισε πως ο άμαχος πληθυσμός που βρίσκεται εκεί δεν αντιμετωπίζει σε αυτό το στάδιο «άμεση απειλή», μετά την τελευταία στρατιωτική νίκη του Αζερμπαϊτζάν.

«Σήμερα, η κρίση μου (για την κατάσταση) είναι ότι δεν υπάρχει άμεση απειλή κατά του άμαχου πληθυσμού του Ναγκόρνο Καραμπάχ», τόνισε ο Πασινιάν, υποστηρίζοντας ότι η εκεχειρία, που ισχύει από χθες, Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, στον θύλακα, τηρείται σε μεγάλο βαθμό.

«Το καθεστώς εκεχειρίας στο Ναγκόρνο Καραμπάχ διατηρείται, υπήρξαν μεν μεμονωμένες παραβιάσεις αλλά συνολικά η κατάσταση είναι σταθερή», υποστήριξε ο Αρμένιος πρωθυπουργός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT