Καναδάς: «Στροφή» από τον Τριντό, τώρα ζητά τη συνεργασία της Ινδίας

Καναδάς: «Στροφή» από τον Τριντό, τώρα ζητά τη συνεργασία της Ινδίας

Ο Καναδός πρωθυπουργός ζήτησε από την Ινδία να συνεργαστεί με τις καναδικές Αρχές στο πλαίσιο της έρευνας που εκείνες διεξάγουν για τη δολοφονία του αυτονομιστή ηγέτη των Σιχ που έχασε τη ζωή του προ μηνών εντός των καναδικών συνόρων

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό ζήτησε σήμερα από την Ινδία να συνεργαστεί με τις καναδικές Αρχές στο πλαίσιο της έρευνας που εκείνες διεξάγουν για τη δολοφονία ενός αυτονομιστή ηγέτη των Σιχ που έχασε τη ζωή του προ μηνών εντός των καναδικών συνόρων.

Ο Τριντό είχε δήλωσε, προ ημερών, δημοσίως ότι οι καναδικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν «αξιόπιστες ενδείξεις» ότι πράκτορες του Νέου Δελχί συνδέονται με τον φόνο του 45χρονου αυτονομιστή ηγέτη των Σιχ και Καναδού υπηκόου, Χαρντίπ Σινγκ Νιτζάρ, τον περασμένο Ιούνιο. Η δήλωση αυτή προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του Νέου Δελχί το οποίο απέρριψε κατηγορηματικά τις κατηγορίες, ενώ Καναδάς και Ινδία προχώρησαν εν συνεχεία και σε απελάσεις διπλωματών.

«Δεν επιδιώκουμε να προκαλέσουμε προβλήματα. Αλλά είμαστε κατηγορηματικοί σε ό,τι αφορά τη σημασία του κράτους δικαίου και κατηγορηματικοί σε ό,τι αφορά τη σημασία της προστασίας των Καναδών», τόνισε ο Καναδός πρωθυπουργός σε δηλώσεις που έκανε από τη Νέα Υόρκη στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

«Για αυτόν τον λόγο καλούμε την ινδική κυβέρνηση να συνεργαστεί μαζί μας για να δημιουργήσουμε διαδικασίες ώστε να εντοπίσουμε και να αποκαλύψουμε την αλήθεια γύρω από αυτήν την υπόθεση», σημείωσε.

Το Νέο Δελχί ανακοίνωσε σήμερα την αναστολή χορήγησης βίζας σε Καναδούς υπηκόους, ενώ η καναδική πρεσβεία στην Ινδία ανέφερε ότι θα «προσαρμόσει» προσωρινά την παρουσία του διπλωματικού της προσωπικού στη χώρα, μετά τις απειλές που δέχθηκαν ορισμένοι διπλωμάτες σε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT