Ναγκόρνο Καραμπάχ: Την ανάπτυξη διεθνών παρατηρητών ζητεί Αμερικανός γερουσιαστής

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Την ανάπτυξη διεθνών παρατηρητών ζητεί Αμερικανός γερουσιαστής

Νωρίτερα, η Ρωσία, η οποία διατηρεί ειρηνευτική δύναμη στην περιοχή, ανακοίνωσε πως οι Αρμένιοι αυτονομιστές του Ναγκόρνο Καραμπάχ άρχισαν να καταθέτουν τα όπλα τους και ότι έφτασε φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας.

35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Γκάρι Πίτερς, επικεφαλής αντιπροσωπείας του Κογκρέσου των ΗΠΑ που επισκέπτεται τα σύνορα Αρμενίας – Αζερμπαϊτζάν, είπε σήμερα, Σάββατο, πως χρειάζεται να αναπτυχθούν διεθνείς παρατηρητές προκειμένου να παρακολουθούν την κατάσταση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, προσθέτοντας ότι οι άνθρωποι εκεί «φοβούνται πάρα πολύ» με όσα συμβαίνουν.

«Ασφαλώς ανησυχώ πολύ για το τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, πιστεύω πως χρειάζεται να υπάρξει κάποια εικόνα» από την περιοχή, είπε ο Δημοκρατικός γερουσιαστής μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Νωρίτερα, η Ρωσία, η οποία διατηρεί ειρηνευτική δύναμη στην περιοχή, ανακοίνωσε πως οι Αρμένιοι αυτονομιστές του Ναγκόρνο Καραμπάχ άρχισαν να καταθέτουν τα όπλα τους και ότι έφτασε φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας για τις περίπου 120.000 Αρμένιους που ζουν στον θύλακο.

Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή