Ρωσία: Eνταλμα έρευνας με στόχο τον πρόεδρο του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου

Ρωσία: Eνταλμα έρευνας με στόχο τον πρόεδρο του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου

«Καταζητείται στο πλαίσιο ποινικής έρευνας», χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται ο λόγος

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ρωσία προσέθεσε σήμερα τον πρόεδρο του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ), τον Πολωνό Πιοτρ Χοφμάνσκι, στον κατάλογο των καταζητούμενων προσώπων, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει τον λόγο.

«Καταζητείται στο πλαίσιο ποινικής έρευνας», ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών στη βάση δεδομένων του για τα καταζητούμενα πρόσωπα στη Ρωσία, σύμφωνα με τα κρατικά πρακτορεία ειδήσεων Tass και Ria Novosti.

Το ΔΠΔ εξέδωσε την άνοιξη ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Βλαντιμίρ Πούτιν για τον ρόλο του στην αναγκαστική μεταφορά παιδιών από την Ουκρανία στη Ρωσία.

Αν και η Ρωσία δεν είναι μέλος του ΔΠΔ, ο Ρώσος πρόεδρος εμποδίζεται κατά συνέπεια στις διεθνές μετακινήσεις του εξαιτίας αυτής της απειλής σύλληψης. Ετσι αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη μετάβαση στη σύνοδο κορυφής των χωρών BRICS που πραγματοποιήθηκε στη Νότια Αφρική τον περασμένο Αύγουστο.

Από τον Μάιο, η Μόσχα έχει θέσει τον εισαγγελέα του ΔΠΔ, Καρίμ Χαν, στον κατάλογο των καταζητούμενων προσώπων.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν και η επίτροπός του για τα παιδιά, Μαρία Λβόβα-Μπελόβα, κατηγορούνται από το ΔΠΔ για έγκλημα πολέμου λόγω της «παράνομης μεταφοράς» χιλιάδων παιδιών από την Ουκρανία. Η Μόσχα απορρίπτει τις κατηγορίες.

Πηγή: ΑΠΕ-AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT