Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η Δύση βόηθησε το Κίεβο να πλήξει το αρχηγείο του ρωσικού στόλου στην Κριμαία

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η Δύση βόηθησε το Κίεβο να πλήξει το αρχηγείο του ρωσικού στόλου στην Κριμαία

«Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι η επίθεση είχε σχεδιαστεί εκ των προτέρων με τη χρήση μέσων δυτικών υπηρεσιών Πληροφοριών», αναφέρει η Μόσχα

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ουκρανικό πλήγμα της Παρασκευής εναντίον του αρχηγείου του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας στην Κριμαία «εξαπολύθηκε έπειτα από αίτημα των υπηρεσιών Πληροφοριών των ΗΠΑ και της Βρετανίας» και σε συντονισμό μαζί τους, κατήγγειλε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.

«Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι η επίθεση είχε σχεδιαστεί εκ των προτέρων με τη χρήση μέσων δυτικών υπηρεσιών Πληροφοριών, δορυφορικού εξοπλισμού του ΝΑΤΟ, αναγνωριστικών αεροσκαφών και εξαπολύθηκε έπειτα από αίτημα των αμερικανικών και βρετανικών υπηρεσιών Πληροφοριών και σε στενή συνεργασία μαζί τους», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Μαρία Ζαχάροβα.

Η εν λόγω επίθεση σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή στη χερσόνησο της Κριμαίας, όπου ουκρανικός στρατός βομβάρδισε το αρχηγείο του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, στη Σεβαστούπολη.

Το κεντρικό κτίριο των εγκαταστάσεων ήταν το πρωί της Παρασκευής τυλιγμένο στους καπνούς από τη φωτιά που προκάλεσε η έκρηξη ουκρανικού πυραύλου.

Σε αντίθεση με ό,τι συνέβη σε άλλες περιπτώσεις, το γενικό επιτελείο των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων ανέλαβε την ευθύνη της συγκεκριμένης επιχείρησης, κάνοντας λόγο για «επιτυχή επίθεση». Το αρχηγείο του ρωσικού στόλου είχε πληγεί και τον Ιούλιο του 2022, όταν είχαν τραυματιστεί έξι άτομα.

Η Ρωσία κατέλαβε την Κριμαία το 2014 και η απελευθέρωση της χερσονήσου αποτελεί τον τελικό στόχο της ουκρανικής αντεπίθεσης που ξεκίνησε τον περασμένο Ιούνιο, στο νότιο και στο ανατολικό μέτωπο του πολέμου.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή