Ουζμπεκιστάν: Ισχυρότατη έκρηξη και πυρκαγιά κοντά στο αεροδρόμιο της Τασκένδης

Ουζμπεκιστάν: Ισχυρότατη έκρηξη και πυρκαγιά κοντά στο αεροδρόμιο της Τασκένδης

H έκρηξη σημειώθηκε σε τελωνειακή αποθήκη στην πρωτεύουσα του Ουζμπεκιστάν

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε το πρωί της Πέμπτης την Τασκένδη, προκαλώντας μεγάλη πυρκαγιά, τον θάνατο ενός αγοριού και τον τραυματισμό τουλάχιστον 162 ανθρώπων.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters που επικαλείται το δίκτυο Daryo, η έκρηξη σημειώθηκε σε τελωνειακή αποθήκη που βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας του Ουζμπεκιστάν.

Πλέον οι φλόγες έχουν περιοριστεί και η κατάσταση ετέθη υπό έλεγχο, ανακοίνωσε, σήμερα Πέμπτη, το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων του Ουζμπεκιστάν.

Το ωστικό κύμα από την έκρηξη –η οποία έγινε αισθητή σε απόσταση 30 χιλιομέτρων– νωρίς το πρωί έσπασε δεκάδες παράθυρα σε κοντινές πολυκατοικίες.

Το αποτέλεσμα ήταν να σκοτωθεί ένας έφηβος από σπασμένα τζάμια και να τραυματιστούν τουλάχιστον 162 άνθρωποι, οι 24 από τους οποίους νοσηλεύονται, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Ουζμπεκιστάν.

Βίντεο και φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν φλόγες να ανεβαίνουν στον νυχτερινό ουρανό και ένα τεράστιο σύννεφο καπνού.

Τα αίτια της έκρηξης δεν ήταν ξεκάθαρα, με μια αναφορά για «ισχυρό κεραυνό». Το υπουργείο είπε ότι ένα «ειδικό εργαστήριο» έχει δημιουργηθεί στο σημείο για να ερευνήσει την έκρηξη.

«Ως αποτέλεσμα των γρήγορων ενεργειών των εργαζομένων του FVV, η περιοχή της πυρκαγιάς μειώνεται», ανέφερε το υπουργείο στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram. «Η κατάσταση είναι πλήρως υπό έλεγχο».

Οι πτήσεις στο διεθνές αεροδρόμιο της Τασκένδης απογειώνονται και προσγειώνονται κανονικά, ανακοίνωσε η διοίκησή του.

Σύμφωνα με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το Daryo, 16 συνεργεία Πυροσβεστικής και διάσωσης στάλθηκαν για να καταπολεμήσουν τη φωτιά σε μία από τις αποθήκες που βρίσκονται στην περιοχή Sergeli της πόλης κοντά στο αεροδρόμιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT