Ρωσία – Λιβύη: Ο στρατάρχης Χαφτάρ συναντήθηκε με τον Πούτιν στη Μόσχα

Ρωσία – Λιβύη: Ο στρατάρχης Χαφτάρ συναντήθηκε με τον Πούτιν στη Μόσχα

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, οι δύο άνδρες «συζήτησαν για την κατάσταση στη Λιβύη και την ευρύτερη περιοχή»

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΛίβυος στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ έγινε δεκτός σήμερα από τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν στη Μόσχα.

Ο στρατάρχης Χαφτάρ «συνομίλησε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και τον υπουργό Αμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού, στη ρωσική πρωτεύουσα», όπως αναφέρεται.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, οι δύο άνδρες «συζήτησαν για την κατάσταση στη Λιβύη και την ευρύτερη περιοχή».

Ο ισχυρός άνδρας της ανατολικής Λιβύης έφτασε την Τρίτη στη Μόσχα και συναντήθηκε με τον υφυπουργό Αμυνας Γιουνούς-Μπεκ Γιεφκούροφ, ο οποίος έχει επισκεφθεί πολλές φορές την ανατολική Λιβύη το τελευταίο διάστημα. Η πιο πρόσφατη ήταν στις 17 Σεπτεμβρίου στη Βεγγάζη, λίγες ημέρες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που στοίχισαν τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους στην πόλη Ντέρνα.

Η Μόσχα διατηρεί στενές σχέσεις με τον Χαφτάρ, ο οποίος είχε συνεργαστεί με μισθοφόρους της ομάδας Wagner κατά την αποτυχημένη απόπειρά του να καταλάβει την Τρίπολη προ ετών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT