Σιγκαπούρη: Συνελήφθη ιδρυτής crypto hedge fund που εξανέμισε 10 δισ. δολάρια

Σιγκαπούρη: Συνελήφθη ιδρυτής crypto hedge fund που εξανέμισε 10 δισ. δολάρια

Η πτώχευση της 3AC ήταν ένα ακόμα πλήγμα στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων ο οποίος ταλανίστηκε από τη χρεοκοπία της FTX

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο συνιδρυτής του –υπό κατάρρευση– hedge fund Three Arrows Capital συνελήφθη στη Σιγκαπούρη.

Ο Σου Ζου συνελήφθη στο αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης ενώ προσπαθούσε να εγκαταλείψει τη χώρα, ανέφερε ο εκκαθαριστής της εταιρείας, Teneo την Παρασκευή. 

Στην ακμή του το 2022 το fund διαχειριζόταν περιουσιακά στοιχεία ύψους περίπου 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθιστώντας το ένα από τα πιο γνωστά hedge funds του κλάδου. Η εταιρεία κατέθεσε αίτηση πτώχευσης στα μέσα του 2022, ζητώντας προστασία από τους πιστωτές, καθώς η κατάρρευση του stablecoin TerraUSD και η ευρύτερη πτώση στην αγορά των crypto έπληξαν σημαντικά τα ταμεία του.  

Οι δανειστές της 3AC ζήτησαν τα χρήματά τους πίσω αλλά είχαν εξανεμιστεί. Λίγο πριν την υποβολή του αιτήματος χρεοκοπίας, δικαστήριο είχε διατάξει τη ρευστοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του Three Arrows, προκειμένου να αποπληρωθούν τα χρέη του. 

Η πτώχευση της 3AC ήταν ένα ακόμα πλήγμα στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων ο οποίος ταλανίστηκε από τη χρεοκοπία της FTX. Tον Νοέμβριο του 2022, η FTX κατέθεσε αίτηση πτώχευσης, αφού οι επενδυτές απέσυραν 6 δισ. δολάρια από την πλατφόρμα σε τρεις ημέρες, ενώ το ανταγωνιστικό ανταλλακτήριο νομισμάτων Binance αποσύρθηκε από μια συμφωνία διάσωσης.

Με πληροφορίες από CNBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή