HΠΑ: Ανετράπη φορτηγό που μετέφερε αμμωνία – Αναφορές για νεκρούς

HΠΑ: Ανετράπη φορτηγό που μετέφερε αμμωνία – Αναφορές για νεκρούς

Ο επικεφαλής της πυροσβεστικής περιφέρειας δήλωσε ότι το βυτιοφόρο άρχισε να έχει διαρροή αφού αναποδογύρισε σε ένα χαντάκι

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα ημιφορτηγό που μετέφερε μια τοξική ουσία ανατράπηκε στο Ιλινόις με συνέπεια να εκκενωθεί η περιοχή Τευτόπολις και να υπάρχει μέχρι στιγμής άγνωστος αριθμός νεκρών. 

Πυροσβέστες, αστυνομικοί και υπηρεσίες πρώτης ανάγκης βρίσκονται στο σημείο για να προσπαθήσουν να περιορίσουν το σύννεφο της άνυδρης αμμωνίας που προερχόταν από το αναποδογυρισμένο βυτιοφόρο.

«Εχουμε πολλούς γενναίους πυροσβέστες, τραυματιοφορείς, ειδικούς σε θέματα επικίνδυνων ουσιών, αστυνομικούς που εργάζονται σε αυτό το σημείο καθώς μιλάμε», δήλωσε ο σερίφης της κομητείας Εφιγχαμ, Πολ Κουνς σε συνέντευξη Τύπου το Σάββατο.

«Λυπάμαι που το λέω, αλλά έχουμε πολλούς θανάτους», δήλωσε ο Κουνς. «Και λυπάμαι που το λέω, αλλά δεν έχω τον ακριβή αριθμό».

Το περιστατικό, στο οποίο ενεπλάκησαν πολλά οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του βυτιοφόρου, συνέβη περίπου μισό μίλι ανατολικά της Τευτόπολις στον αυτοκινητόδρομο 40 των ΗΠΑ τα ξημερώματα του Σαββάτου, ανέφερε η Πολιτειακή Αστυνομία του Ιλινόις.

Ο επικεφαλής της πυροσβεστικής περιφέρειας Teutopolis Fire Protection District, δήλωσε ότι το βυτιοφόρο άρχισε να έχει διαρροή αφού αναποδογύρισε σε ένα χαντάκι.

Η άνυδρη αμμωνία είναι ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο, και αποτελεσματικό λίπασμα αζώτου. Όταν χρησιμοποιείται στη γεωργία έχει τη μορφή συμπιεσμένου, διαυγούς, άχρωμου υγρού και αποθηκεύεται σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες. Στη φυσική του μορφή, στην ύπαιθρο, είναι αέριο, γι αυτό χρησιμοποιείται ειδικός εξοπλισμός όταν αποθηκεύεται σε δεξαμενές που μπορούν να αντέξουν 250 psi. Αλλά έξω από τη δεξαμενή, επανέρχεται γρήγορα στην αέρια κατάστασή του.
Η επαφή με αυτό όταν είναι σε υγρή μορφή μπορεί να προκαλέσει σοβαρά χημικά εγκαύματα και η εισπνοή του μπορεί να προκαλέσει βλάβη στους πνεύμονες.

Με πληροφορίες από Associated Press

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή