BBC: Ο πρώην CEO της Abercrombie καταγγέλλεται για σεξουαλική εκμετάλλευση

BBC: Ο πρώην CEO της Abercrombie καταγγέλλεται για σεξουαλική εκμετάλλευση

Αλλοτε ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους διευθύνοντες συμβούλους της Αμερικής, ο Μάικ Τζέφρις είχε έρθει στο παρελθόν αντιμέτωπος με καταγγελίες για διακρίσεις και ανάρμοστη συμπεριφορά

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Abercrombie & Fitch και ο σύντροφός του αντιμετωπίζουν καταγγελίες για σεξουαλική εκμετάλλευση νεαρών ανδρών.

Αλλοτε ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους διευθύνοντες συμβούλους της Αμερικής, ο Μάικ Τζέφρις είχε έρθει στο παρελθόν αντιμέτωπος με ισχυρισμούς για διακρίσεις σε βάρος του προσωπικού, αναφορές για υπέρογκα προσωπικά έξοδα και καταγγελίες για την επιρροή του συντρόφου του στην εταιρεία.

Σύμφωνα με το BBC ο Τζέφρις εκμεταλλευόταν νεαρούς ενήλικες άνδρες σε «εκδηλώσεις» που διοργάνωνε στις κατοικίες του στη Νέα Υόρκη και σε πολυτελή ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο, μεταξύ άλλων στο Λονδίνο, το Παρίσι, τη Βενετία και το Μαρακές.

Μια έρευνα από το BBC κάνει λόγο για «ένα εξαιρετικά οργανωμένο δίκτυο που χρησιμοποιούσε έναν μεσάζοντα για να βρίσκει νεαρούς άνδρες για τους Mάικ Τζέφρις και Μάθιου Σμιθ». O μεσάζων φέρεται να υποσχόταν ευκαιρίες εργασίας, ως μοντέλα, στην Abercrombie. 

Στο πλαίσιο διετούς έρευνας, το BBC μίλησε με 12 άνδρες που έκαναν λόγο για «εκδηλώσεις» οι οποίες περιλάμβαναν σεξουαλικές πράξεις με τον Tζέφρις και τον σύντροφό του μεταξύ 2009 και 2015. Οκτώ εξ αυτών είπαν στο BBC ότι συμμετείχαν σε αυτές τις εκδηλώσεις χωρίς να γνωρίζουν ότι συμπεριλαμβάνονται σεξουαλικές πράξεις. Επιπρόσθετα, ορισμένοι ισχυρίστηκαν ότι τους εκμεταλλεύτηκαν ή τους κακοποίησαν.

Δύο πρώην εισαγγελείς των ΗΠΑ, οι οποίοι εξέτασαν ανεξάρτητα έγγραφα και μαρτυρίες, ζήτησαν να διεξαχθεί έρευνα για να διαπιστωθεί αν θα μπορούσαν να απαγγελθούν κατηγορίες για εμπορία ανθρώπων. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή