Τζαμάικα: Δεκάδες μαθητές έφαγαν γλυκά με κάνναβη και κατέληξαν στο νοσοκομείο

Τζαμάικα: Δεκάδες μαθητές έφαγαν γλυκά με κάνναβη και κατέληξαν στο νοσοκομείο

Τα γλυκά περιείχαν μια ψυχοδραστική ουσία που εντοπίζεται στο φυτό Cannabis sativa

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότεροι από 60 μαθητές ενός δημοτικού σχολείου στην Τζαμάικα κατέληξαν στο νοσοκομείο αφού κατανάλωσαν, εν αγνοία τους, γλυκά με κάνναβη.

O υπουργός Παιδείας και Νεολαίας της Τζαμάικα, Φάιβαλ Ουίλιαμς δήλωσε στο CNN ότι πρόκειται για παιδιά ηλικίας από 7 έως 12 ετών. Αν και κανένα δεν νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, τα γλυκά προκάλεσαν στα παιδιά «εμετό και παραισθήσεις», σύμφωνα με τον αξιωματούχο. 

«Πάνω από 60 μαθητές δημοτικού σχολείου χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο. Οι γονείς παρακαλούνται να προσέχουν! Eνα μικρό αγόρι είπε ότι έφαγε μόνο ένα γλυκό. Τόσο ισχυρό είναι αυτό το προϊόν», έγραψε στο X ο υπουργός. Ο ίδιος επισκέφθηκε το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύονται τα παιδιά και δήλωσε πως το νοσηλευτικό προσωπικό «κάνει ό,τι μπορεί για να διασφαλίσει ότι οι μαθητές θα αναρρώσουν».

Η συσκευασία με τα γλυκά ανέφερε ότι το προϊόν περιέχει Δ-8 THC, μια ψυχοδραστική ουσία που εντοπίζεται στο φυτό Cannabis sativa, σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA).

Ο Τζαμαϊκανός υπουργός ανήρτησε επίσης μια φωτογραφία από το πίσω μέρος της συσκευασίας όπου αναγράφεται ότι το προϊόν πρέπει να βρίσκεται «μακριά από παιδιά» και ότι «δεν προορίζεται για χρήση από άτομα κάτω των 21 ετών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή