Στην Αρμενία έφτασαν τρεις πρώην ηγέτες του Ναγκόρνο Καραμπάχ

Στην Αρμενία έφτασαν τρεις πρώην ηγέτες του Ναγκόρνο Καραμπάχ

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρεις πρώην ηγέτες της αρμενικής περιοχής του Ναγκόρνο Καραμπάχ έφτασαν με ασφάλεια στην Αρμενία, σύμφωνα με το αρμενικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Armenpress.

Το Αζερμπαϊτζάν πήρε τον έλεγχο του εδάφους ύστερα από τρεις δεκαετίες σε μια αστραπιαία στρατιωτική επιχείρηση στις 20 Σεπτεμβρίου και υποσχέθηκε να εκδιώξει την «εγκληματική» αυτονομιστική ηγεσία, η οποία είπε ότι «είχε δηλητηριάσει τα μυαλά του πληθυσμού».

Σχεδόν όλοι οι περίπου 120.000 κάτοικοι έχουν καταφύγει από τότε στην Αρμενία, φοβούμενοι για την ασφάλειά τους.

Το Αζερμπαϊτζάν συνέλαβε τον Ρούμπεν Βαρντανιάν, πρώην επικεφαλής της κυβέρνησης του Καραμπάχ, και τον Λεβόν Μνατσακανιάν, πρώην διοικητή του αυτονομιστικού στρατού του Ναγκόρνο Καραμπάχ, σε συνοριακά σημεία ελέγχου.

Ο πρώην υφυπουργός Αρτούρ Αρουτουνιάν, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Κάρεν Σαρκισιάν και ο πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας ασφαλείας, Αραράτ Μελκουνιάν, εισήλθαν όλοι στην Αρμενία την Τρίτη, είπε ο Αρουτουνιάν, σύμφωνα με το Armenpress.

Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT