Η Γαλλίδα ΥΠΕΞ στο Eρεβάν – Το Παρίσι θα παραδώσει οπλισμό στην Αρμενία

Η Γαλλίδα ΥΠΕΞ στο Eρεβάν – Το Παρίσι θα παραδώσει οπλισμό στην Αρμενία

Από την πρωτεύουσα της Αρμενίας την οποία επισκέφθηκε σήμερα, η Κατρίν Κολονά προανήγγειλε την «παράδοση στρατιωτικού υλικού»

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας υπογράμμισε σήμερα, στο πλαίσιο συνομιλίας που είχε με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, την ανάγκη να «ενισχυθεί η Αρμενία» η οποία εκφράζει φόβους ότι μπορεί να απειληθεί η εδαφική της ακεραιότηταααπό το Αζερμπαϊτζάν έπειτα από τα τελευταία γεγονότα στον θύλακα του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Η επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας ταξίδεψε σήμερα στο Eρεβάν για να εκφράσει την υποστήριξη της χώρας της στην Αρμενία και να εκτιμήσει τις επείγουσες ανάγκες της χώρας η οποία έχει υποδεχθεί τις τελευταίες ημέρες περίπου 100.000 πρόσφυγες από το Ναγκόρνο Καραμπάχ.

«Η Γαλλία συμφώνησε στη σύναψη μελλοντικών συμβολαίων με την Αρμενία που θα επιτρέψουν την παράδοση στρατιωτικού υλικού στη χώρα ώστε να μπορεί να διασφαλίσει την άμυνά της», δήλωσε η Γαλλίδα ΥΠΕΞ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από το Eρεβάν.

Η Γαλλίδα υπουργός δεν διευκρίνισε τι είδους οπλικά συστήματα θα δοθούν στην Αρμενία. Τόνισε, ωστόσο, ότι το Αζερμπαϊτζάν «δεν έχει σταματήσει να εξοπλίζεται».

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και η Κατρίν Κολονά έχουν εκφράσει τις τελευταίες ημέρες την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο μιας στρατιωτικής επιχείρησης του Αζερμπαϊτζάν κατά της Αρμενίας, μετά την πρόσφατη νικηφόρα επίθεση-αστραπή των Αζέρων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT