Ουκρανοί κομάντος επιχείρησαν απόβαση στην Κριμαία

Ουκρανοί κομάντος επιχείρησαν απόβαση στην Κριμαία

Οι πεζοναύτες απωθήθηκαν από τους Ρώσους, λέει το υπουργείο Αμυνας στη Μόσχα

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ρωσικό υπουργείο Αμυνας ανέφερε σήμερα το πρωί ότι εμποδίστηκε επιχείρηση αποβατικής μονάδας των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων να εισέλθει στο έδαφος της Κριμαίας.

Σε γραπτή δήλωση του υπουργείου στη Μόσχα αναφέρεται ότι Ουκρανοί στρατιώτες επιχείρησαν να εισβάλουν στην Κριμαία τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη.

Ουκρανοί κομάντος επιχείρησαν απόβαση στην Κριμαία-1

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η απόπειρα της μονάδας πεζοναυτών των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων για απόβαση στο ακρωτήριο Ταρχανκούτ, στη βορειοδυτική Μαύρη Θάλασσα, με σκοπό να εισέλθει στο έδαφος της Κριμαίας, αποτράπηκε από αεροσκάφη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας, καθώς και ταχύπλοα των ρωσικών κατοχικών δυνάμεων στην Κριμαία.

Οι Ρώσοι ανέφεραν ότι η επιχείρηση απόβασης των Ουκρανών ήταν μικρής κλίμακας και έγινε με ένα ταχύπλοο σκάφος και τρία τζετ σκι.

Οι συνεχείς επιθέσεις με drones και πυραύλους κατά της Κριμαίας τις τελευταίες εβδομάδες καταδεικνύουν την αποφασιστικότητα του Κιέβου να ανακτήσει την περιφέρεια της Κριμαίας που απέσπασε η Ρωσία το 2014.

Νωρίτερα, η Μόσχα είχε αναφέρει την κατάρριψη 31 ουκρανικών drones σε ρωσικές επαρχίες (στο Κουρσκ, το Μπριάνσκ και το Μπέλγκοροντ). Επίσης ο κατοχικός επικεφαλής της Κριμαίας είχε αναφέρει την απόκρουση ουκρανικών πυραύλων στην Κριμαία.

Πηγή: TASS, NTV

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή