Η Σλοβακία ανακοίνωσε ελέγχους στα σύνορα με την Ουγγαρία

Η Σλοβακία ανακοίνωσε ελέγχους στα σύνορα με την Ουγγαρία

Οι ροές μεταναστών αυξήθηκαν κατά 11 φορές φέτος στη Σλοβακία

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Σλοβακία επιβάλλει προσωρινούς ελέγχους στα σύνορά της με την Ουγγαρία λόγω του αυξανόμενου αριθμού μεταναστών, όπως ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη.

Η απόφαση έρχεται σε απάντηση για τους ελέγχους στα σλοβακικά σύνορα που ανακοίνωσαν χθες, Τρίτη, η Τσεχία και η Πολωνία.

Οι ροές μεταναστών αυξήθηκαν κατά 11 φορές φέτος στη Σλοβακία. Πρόκειται για μετανάστες που που προέρχονται κυρίως από τη Μέση Ανατολή και το Αφγανιστάν και διασχίζουν τη χώρα από την Ουγγαρία, καθώς κατευθύνονται προς τη Γερμανία και τη Δυτική Ευρώπη.

Μέτρο διάρκειας δέκα ημερών

Οι έλεγχοι της Σλοβακίας στα σύνορά της με την Ουγγαρία, που θα ξεκινήσουν την Πέμπτη, θα διαρκέσουν δέκα ημέρες, σύμφωνα με κυβερνητικό διάταγμα.

Ερχονται σε συνέχεια αντίστοιχων κινήσεων από γειτονικές χώρες, όπως η Τσεχία, η Πολωνία και η Αυστρία, που ανακοίνωσαν ότι θα ξεκινήσουν προσωρινούς ελέγχους στα σύνορά τους με τη Σλοβακία.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι σχεδόν 40.000 μετανάστες έχουν περάσει στη Σλοβακία από την αρχή του έτους.

Μόνο τον Σεπτέμβριο έφτασαν στη χώρα όσοι μετανάστες είχαν φτάσει ολόκληρο το 2022.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή