Ουκρανία: Δύο νεκροί στο κέντρο της Χερσώνας από ρωσικό βομβαρδισμό

Ουκρανία: Δύο νεκροί στο κέντρο της Χερσώνας από ρωσικό βομβαρδισμό

Ενας άνδρας και μια γυναίκα έχασαν τη ζωή τους στην πόλη της νότιας Ουκρανίας το πρωί της Πέμπτης

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας άνδρας και μια γυναίκα έχασαν τη ζωή τους στη Χερσώνα το πρωί της Πέμπτης όταν ρωσικός πύραυλος έπληξε το κέντρο της πόλης στη νότια Ουκρανία, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Οπως ανακοίνωσε ο Αντρίι Γιερμάκ, επικεφαλής του γραφείου του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram ότι ένας από τους νεκρούς ήταν εργάτης εταιρίας κοινής ωφελείας που κλάδευε δέντρα.

Ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της περιφέρειας της Χερσώνας, Ολεξάντρ Προκούντιν επιβεβαίωσε (επίσης μέσω Telegram) ότι ο δεύτερος νεκρός είναι μια γυναίκα.

Περί τις 9.30 το πρωί (ώρα Ουκρανίας και Ελλάδας) βλήμα του ρωσικού πυροβολικού χτύπησε την πόλη που πριν έναν χρόνο απελευθέρωσαν από τους Ρώσους οι Ουκρανοί και βρίσκεται μερικά μόνο χιλιόμετρα από τη γραμμή του μετώπου.

Τα δύο θύματα ήταν ηλικίας 50 με 55 ετών, σύμφωνα με τον στρατιωτικό διοικητή της πόλης, Ρόμαν Μρότσκο.

Η περιφερειακή εισαγγελία της Χερσώνας αναφέρει στο Facebook ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για το γεγονός του εχθρικού βομβαρδισμού της Χερσώνας με δύο πολίτες νεκρούς.

«Στην ποινική δίωξη έχει ξεκινήσει προανάκριση για το γεγονός της παράβασης των νόμων και ηθών του πολέμου, σε συνδυασμό με ανθρωποκτονία από πρόθεση», αναφέρεται στο μήνυμα.

Σύμφωνα με την έρευνα, κτίρια κατοικιών, αλλά και μη οικιστικοί χώροι δέχθηκαν στοχευμένα πυρά. Τα στοιχεία για τραυματίες και τραυματίες διευκρινίζονται, σύμφωνα με το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform.

Πηγή: Reuters, Ukrinform

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή