Πτώση λεωφορείου στη Βενετία: Ερευνες για το προστατευτικό κιγκλίδωμα

Πτώση λεωφορείου στη Βενετία: Ερευνες για το προστατευτικό κιγκλίδωμα

Σύμφωνα με ειδικούς, το κιγκλίδωμα ήταν παλιό και δεν ξεπερνούσε το 1,5 μέτρο ύψους

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην κατάσταση του προστατευτικού κιγκλιδώματος επικεντρώνεται το ενδιαφέρον των ερευνών στη Βενετία, δύο 24ωρα μετά το τραγικό δυστύχημα στο Μέστρε, με την πτώση υπεραστικού λεωφορείου από οδογέφυρα, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 21 ανθρώπους και προξένησε τον τραυματισμό σε 15.

Σύμφωνα με ειδικούς, το κιγκλίδωμα ήταν παλιό και δεν ξεπερνούσε το 1,5 μέτρο ύψους, ενώ πριν από το σημείο της πτώσης του λεωφορείου είχαν αφαιρεθεί σχεδόν δυο μέτρα κιγκλιδώματος.

«Πολλοί ειδικοί επιμένουν ότι ήταν στην ουσία ένα μικρό τοιχάκι», γράφει η La Repubblica, ενώ το τηλεοπτικό δίκτυο Tg5 υπογραμμίζει ότι, «αν είχε επισκευασθεί πρόσφατα ή αντικατασταθεί από ένα νέο κυματιστό κιγκλίδωμα, το λεωφορείο ίσως να μην είχε πέσει στο κενό».

Η εισαγγελική έρευνα θα εξακριβώσει για ποιο λόγο το κιγκλίδωμα δεν είχε έως τώρα αντικατασταθεί.

Επίσης, θα πρέπει να εξακριβώσει αν το τραγικό δυστύχημα οφείλεται σε απροσεξία του οδηγού, σε αδιαθεσία του ή αν ο 40χρονος Ιταλός μιλούσε στο κινητό του τη στιγμή της πτώσης του λεωφορείου από την οδογέφυρα.

Εχει κατασχεθεί επίσης το μαύρο κουτί του οχήματος, τα στοιχεία του οποίου αναμένεται να εξετασθούν σύντομα από τους ειδικούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT