Συρία: Τρομοκρατική επίθεση σε στρατιωτική ακαδημία – Τουλάχιστον 100 νεκροί

Συρία: Τρομοκρατική επίθεση σε στρατιωτική ακαδημία – Τουλάχιστον 100 νεκροί

Δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής ανάληψη ευθύνης για την επίθεση, ωστόσο τζιχαντιστικές οργανώσεις που ελέγχουν μέρος της συριακής επικράτειας χρησιμοποιούν οπλισμένα drones

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίθεση με drones εξαπολύθηκε σήμερα εναντίον της στρατιωτικής ακαδημίας της Χομς, στην κεντρική Συρία, τη στιγμή που γινόταν μια τελετή προαγωγής αξιωματικών.

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός κάνει λόγο για «τουλάχιστον 100 ανθρώπους» σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Τρομοκρατικές οργανώσεις» στόχευσαν «μια τελετή προαγωγής αξιωματικών στη στρατιωτική ακαδημία της Χομς, χρησιμοποιώντας drones φορτωμένα με εκρηκτικά, αμέσως μετά τη λήξη της τελετής», ανέφερε ο συριακός στρατός. Eκανε λόγο για πολλούς νεκρούς, ανάμεσά τους «στρατιωτικοί και πολίτες» και «δεκάδες τραυματισμούς» μεταξύ των οποίων αξιωματικοί και μέλη των οικογενειών τους.

Δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής ανάληψη ευθύνης για την επίθεση. Τζιχαντιστικές οργανώσεις που ελέγχουν μέρος της συριακής επικράτειας χρησιμοποιούν ορισμένες φορές οπλισμένα drones.

Η σύγκρουση στη Συρία ξεκίνησε με διαδηλώσεις κατά του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ το 2011, αλλά εξελίχθηκε σε εμφύλιο πόλεμο που άφησε εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς και εκατομμύρια εκτοπισμένους.

Ο συριακός στρατός στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στη στρατιωτική υποστήριξη της Ρωσίας και του Ιράν, καθώς και σε μαχητές που υποστηρίζονται από την Τεχεράνη, τον Λίβανο, το Ιράκ και άλλες χώρες.

Ο Ασαντ ανέκτησε το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, αλλά μια έκταση στα βόρεια που συνορεύει με την Τουρκία εξακολουθεί να κατέχεται από ένοπλες ομάδες της αντιπολίτευσης, συμπεριλαμβανομένων σκληροπυρηνικών τζιχαντιστών μαχητών.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή