Μακρόν: Υπέρ της διενέργειας νέων εκλογών στο βόρειο Κόσοβο – Επίσκεψη στην Αλβανία στις 16 Οκτωβρίου

Μακρόν: Υπέρ της διενέργειας νέων εκλογών στο βόρειο Κόσοβο – Επίσκεψη στην Αλβανία στις 16 Οκτωβρίου

Κατά την επίσκεψή του στην Αλβανία, ο Γάλλος πρόεδρος θα λάβει μέρος στη σύνοδο κορυφής της λεγόμενης «διαδικασίας του Βερολίνου»

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ανησυχία του για την κλιμάκωση των εντάσεων ανάμεσα στη Σερβία και στο Κόσοβο εξέφρασε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος συναντήθηκε χθες, Πέμπτη, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στη Γρανάδα, με την πρόεδρο της Δημοκρατίας του Κοσόβου Βιόσα Οσμάνι και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Oπως αναφέρεται σε ανακοίνωση από το Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της Γαλλίας υπογράμμισε ότι ο μόνος δυνατός δρόμος για την επίτευξη μίας μόνιμης σταθερότητας στην περιοχή διέρχεται από την εφαρμογή της Συμφωνίας της Οχρίδας. Ο Μακρόν τάχθηκε υπέρ της αποκλιμάκωσης των εντάσεων και της ταχείας διενέργειας νέων εκλογών στον βορρά του Κοσόβου.

Εξάλλου, όπως ανακοίνωσε το Ελιζέ, ο πρόεδρος Μακρόν θα επισκεφθεί την Αλβανία στις 16 και 17 Οκτωβρίου, όπου θα λάβει μέρος στη σύνοδο κορυφής της λεγόμενης «διαδικασίας του Βερολίνου», η οποία τέθηκε σε εφαρμογή το 2014 με στόχο τη συμφιλίωση και τη συνεργασία των έξι χωρών των δυτικών Βαλκανίων.

Στη διαδικασία αυτή συμμετέχουν οι χώρες των δυτικών Βαλκανίων, καθώς και εννέα κράτη-μέλη της Ε.Ε., μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας έχουν δρομολογηθεί ενέργειες στους τομείς των υποδομών, της ακαδημαϊκής συνεργασίας, καθώς και της καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος και της διαφθοράς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή