Ιαπωνία: «Θανατώθηκαν» τρεις αρκούδες υπό τον φόβο νέων επιθέσεων σε ανθρώπους

Ιαπωνία: «Θανατώθηκαν» τρεις αρκούδες υπό τον φόβο νέων επιθέσεων σε ανθρώπους

Μια μόνο πόλη έχει καταγράψει 30 επιθέσεις μέχρι στιγμής φέτος

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρεις αρκούδες που μπήκαν κρυφά σε ένα εργοστάσιο χαλιών τατάμι στη βόρεια Ιαπωνία και κρύφτηκαν μέσα σε αυτό για σχεδόν μία ημέρα, θανατώθηκαν υπό τον φόβο επίθεσης σε ανθρώπους.

Σύμφωνα με το Associated Press, ο νυχτοφύλακας λίγο πριν τελειώσει η βάρδια του εντόπισε τις αρκούδες καθώς έμπαιναν στο εργοστάσιο στην πόλη Μισάτο. Αμέσως ειδοποίησε τις αρχές καθώς στη συγκεκριμένη πόλη αλλά και στα βόρεια της χώρας έχουν αυξηθεί οι επιθέσεις σε ανθρώπους. 

Η Μισάτο έχει καταγράψει 30 περιπτώσεις επιθέσεων σε ανθρώπους μέχρι στιγμής φέτος.

Ο κυβερνήτης της επαρχίας, ο οποίος είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, δήλωσε στους δημοσιογράφους την Πέμπτη ότι θα ζητήσει από την κυβέρνηση να επιτρέψει τη χρήση κυνηγετικών όπλων σε κατοικημένες περιοχές.

Οι ειδικοί λένε ότι ο κύριος λόγος αυτής της μεγάλης αλλαγής είναι η μετανάστευση των ανθρώπων από τα χωριά στα αστικά κέντρα.

Πολλοί άνθρωποι έχουν μεταναστεύσει στις μεγάλες πόλεις, αδειάζοντας τα χωριά ή τις κωμοπόλεις τους που έχουν ήδη συρρικνωθεί τις τελευταίες δεκαετίες. Ως αποτέλεσμα, οι νεαρές αρκούδες μετακινούνται σταδιακά και έχουν φτάσει να ζουν πιο κοντά στις πόλεις, έχουν συνηθίσει τα έντονα φώτα και τους δυνατούς θορύβους και δεν φοβούνται τον άνθρωπο.

Περιπλανώνται σε κατοικημένες περιοχές, επειδή ο βιότοπός τους έχει επεκταθεί από τα βουνά στις πεδινές περιοχές που βρίσκονται πιο κοντά στους ανθρώπινους πληθυσμούς.

Με πληροφορίες από AP, CNN

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή