Μπάιντεν: «Δεν είχα επιλογή» στην επέκταση του τείχους με το Μεξικό

Μπάιντεν: «Δεν είχα επιλογή» στην επέκταση του τείχους με το Μεξικό

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δικαιολογήθηκε σήμερα για την επέκταση του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, υποστηρίζοντας ότι «δεν είχε επιλογή» παρά μόνο να διαθέσει τα κονδύλια που είχαν εγκριθεί για την κατασκευή νέων τμημάτων του φράχτη στο Τέξας

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δικαιολογήθηκε σήμερα για την επέκταση του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, υποστηρίζοντας ότι «δεν είχε επιλογή» παρά μόνο να διαθέσει τα κονδύλια που είχαν εγκριθεί για την κατασκευή νέων τμημάτων του φράχτη αυτού στο Τέξας, ώστε να περιοριστούν οι μεταναστευτικές ροές στην περιοχή.

«Μου είπαν ότι δεν είχα επιλογή» είπε ο Μπάιντεν μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.

Ο Μπάιντεν, απαντώντας στους επικριτές του, τόνισε ότι δεν είναι σε θέση να σταματήσει τις εργασίες, καθώς η χρηματοδότηση του έργου είχε υπογραφεί επί προεδρίας Ντόναλντ Τραμπ.

Μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος τόνισαν «πως τα τείχη δεν είναι αποτελεσματικά», ενώ οι αντίπαλοι Ρεπουμπλικανοί τον κατηγόρησαν για υποκρισία.

Σε συνέχεια της απόφασης, πρόκειται να κατασκευασθεί τείχος 32 χιλιομέτρων σε αραιοκατοικημένο τμήμα της κοιλάδας Ρίο Γκράντε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή