Καντίροφ: Ζητά αποκλεισμό των αντιπάλων του Πούτιν στις προεδρικές εκλογές

Καντίροφ: Ζητά αποκλεισμό των αντιπάλων του Πούτιν στις προεδρικές εκλογές

Ο Πούτιν έχοντας καταστείλει κάθε αντιπολίτευση, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα κερδίσει τις εκλογές και, όπως αναμένεται ευρέως, θα παρατείνει την παραμονή του στο Κρεμλίνο έως το 2030

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ραμζάν Καντίροφ, επικεφαλής της περιοχής της Τσετσενίας της Ρωσίας πρότεινε να αναβληθούν οι προεδρικές εκλογές του Μαρτίου ή να υπάρξει μόνο μια υποψηφιότητα, του σημερινού προέδρου. 

«Προτείνω τώρα, ενώ η “ειδική στρατιωτική επιχείρηση” βρίσκεται σε εξέλιξη, να αποφασίσουμε ομόφωνα ότι θα έχουμε έναν υποψήφιο στις εκλογές – τον Βλαντιμίρ Βλαντιμίροβιτς Πούτιν», ανέφερε ο Καντίροφ.

«Σε διαφορετική περίπτωση να ακυρώσουμε προσωρινά τις εκλογές, επειδή δεν υπάρχει κανένας άλλος που θα μπορούσε να υπερασπιστεί τη χώρα μας σήμερα», πρόσθεσε ο ισχυρός άνδρας της Τσετσενίας.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA ανέφερε ότι ο Καντίροφ μίλησε το Σάββατο σε μια συγκέντρωση στο κέντρο της πρωτεύουσας της Τσετσενίας Γκρόζνι, που υπολογίζεται σε 25.000 άτομα, με αφορμή τα γενέθλια του Πούτιν.

Ο Πούτιν απέφυγε να ανακοινώσει την υποψηφιότητα του, πριν το κοινοβούλιο προκηρύξει τις εκλογές, κάτι που σύμφωνα με τον νόμο πρέπει να κάνει τον Δεκέμβριο.

Ο Πούτιν έχοντας καταστείλει κάθε αντιπολίτευση, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα κερδίσει τις εκλογές και, όπως αναμένεται ευρέως, θα παρατείνει την παραμονή του στο Κρεμλίνο έως το 2030.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή