Ανάφλεξη στα σύνορα με τον Λίβανο – Βομβαρδισμοί από ισραηλινά ελικόπτερα

Ανάφλεξη στα σύνορα με τον Λίβανο – Βομβαρδισμοί από ισραηλινά ελικόπτερα

Τουλάχιστον δύο ένοπλοι νεκροί έπειτα από πυροβολισμούς στα σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σοβαρή κλιμάκωση σημειώνεται τις τελευταίες ώρες στα σύνορα μεταξύ του Ισραήλ και του Λιβάνου με ανταλλαγές πυροβολισμών και νεκρούς. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του ισραηλινού στρατού, ελικόπτερα του Ισραήλ βομβάρδισαν το απόγευμα της Δευτέρας θέσεις στον Λίβανο. 

Νωρίτερα, πυροβολισμοί σημειώθηκαν στα σύνορα. Ισραηλινοί στρατιώτες, υποστηριζόμενοι από ελικόπτερα, σκότωσαν τουλάχιστον δύο ενόπλους οι οποίοι διέσχισαν τα σύνορα από το έδαφος του Λιβάνου, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

Ανταποκριτής του τηλεοπτικού καναλιού Al Manar TV, που πρόσκειται στη Χεζμπολάχ, ανέφερε σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο ότι ακούγονταν πυρά και εκρήξεις στα νότια σύνορα του Λιβάνου με τον Ισράηλ. Ενα στέλεχος της Χεζμπολάχ ανέφερε ότι η σιιτική οργάνωση δεν έχει οργανώσει κάποια επιχείρηση εντός του Ισραήλ.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι οι στρατιώτες «σκότωσαν έναν αριθμό ένοπλων υπόπτων που διείσδυσαν στο έδαφος του Ισραήλ από το έδαφος του Λιβάνου» και «στρατιωτικά ελικόπτερα πλήττουν αυτή τη στιγμή τη ζώνη αυτή». Σύμφωνα με το ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού το επεισόδιο σημειώθηκε κοντά στην Ανταμίτ, απέναντι από τις μεθοριακές λιβανέζικες πόλεις Αάλμα Ελ Σαμπ και Ζαχάτζρα.

Η ανάφλεξη στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ έρχεται λίγα μόλις 24ωρα μετά το ξέσπασμα του πολέμου με τη Χαμάς στη Γάζα. 

Με πληροφορίες από Haaretz, ΑΠΕ, Reuters

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT