Ο πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς με χάρτες και διαγράμματα

Ο πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς με χάρτες και διαγράμματα

Επικίνδυνη κλιμάκωση παίρνει τις τελευταίες ώρες ο πόλεμος στο Ισραήλ, με εχθροπραξίες να καταγράφονται και στα σύνορα με τον Λίβανο

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολλαπλασιάζονται τα μέτωπα των εχθροπραξιών τις τελευταίες ώρες στο Ισραήλ, καθώς παράλληλα με τις επιχειρήσεις απέναντι στη Χαμάς, ο στρατός βομβαρδίζει με ελικόπτερα και θέσεις στον νότιο Λίβανο. Με άμεση απάντηση απειλεί η Χεζμπολάχ. 

Ο απολογισμός των νεκρών συνεχώς αυξάνεται καθώς με βάση τις τελευταίες πληροφορίες έχουν σκοτωθεί πάνω από 1.300 άνθρωποι και από τις δύο πλευρές. Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, το τελευταίο 24ωρο, η αεροπορία έχει πλήξει πάνω από 2.400 στόχους της Χαμάς. 

Επί του παρόντος, υπολογίζεται ότι το Ισραήλ έχει κινητοποιήσει περίπου 100.000 στρατιώτες γύρω από τη Γάζα ενώ συνολικά η επιστράτευση έχει φτάσει τους 300.000 στρατιώτες. Νωρίτερα ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας διέταξε την «πλήρη πολιορκία» της λωρίδας της Γάζας. 

«Δεν υπάρχει ρεύμα, φαγητό, ούτε καύσιμα. Πολεμάμε τα ανθρώπινα κτήνη και ενεργούμε αναλόγως» διαμήνυσε. Περίπου 2,3 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι ζουν σε καθεστώς ένδειας στη Λωρίδα της Γάζας, μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές του πλανήτη, στην οποία το Ισραήλ διατηρεί αυστηρό αποκλεισμό από το 2007.

Με τη ροή πληροφοριών να είναι συνεχείς από την ευρύτερη περιοχή σχετικά με τις εχθροπραξίες, το δίκτυο Al Jazeera παρουσιάζει χάρτες και γραφήματα για την κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία 24ωρα. 

Ο πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς με χάρτες και διαγράμματα-1
Χάρτης με τις περιοχές της Γάζας. Σήμερα στον παλαιστινιακό θύλακα ζουν περίπου 2,3 εκατομμύρια άνθρωποι με την περιοχή. Το Ισραήλ κρατά τη λωρίδα της Γάζας αποκλεισμένη σε έδαφος, θάλασσα και αέρα από το 2007 – Χάρτης του Al Jazeera. 

Ο πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς με χάρτες και διαγράμματα-2
Στον παραπάνω χάρτη αποτυπώνεται η αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ το Σάββατο. Το λευκό αστέρι είναι οι επιθέσεις με ρουκέτες από τη Χαμάς ενώ τα κόκκινα τετράγωνα δείχνουν τα σημεία όπου σημειώθηκαν ένοπλες συγκρούσεις με τον ισραηλινό στρατό. Τα κόκκινα αστέρια εντός της Γάζας είναι οι περιοχές που βομβάρδισε η ισραηλινή αεροπορία – Χάρτης του Al Jazeera.  

Ο πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς με χάρτες και διαγράμματα-3
Λεπτομερής δορυφορικός χάρτης της βόρειας Γάζας και της πόλης της Γάζας με πληθυσμό 440.000 και 750.000 αντίστοιχα. Στον χάρτη αποτυπώνονται, μεταξύ άλλων, οι τοποθεσίες νοσοκομείων, σχολείων και πανεπιστημίων. Με κόκκινο γύρω από τον παλαιστινιακό θύλακα φαίνεται η απαγορευμένη ζώνη στα σύνορα με το Ισραήλ – Χάρτης του Al Jazeera. 

Ο πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς με χάρτες και διαγράμματα-4
Συνέχεια του δορυφορικού χάρτη στην κεντρική Γάζα με την πόλη Ντείρ ελ-Μπαλά να αριθμεί περίπου 320.000 ανθρώπους. Και σε αυτόν τον χάρτη αποτυπώνονται οι ακριβείς τοποθεσίες κομβικών υπηρεσιών για αμάχους – Χάρτης του Al Jazeera. 

Ο πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς με χάρτες και διαγράμματα-5
Συνέχεια του χάρτη με τη νότια Γάζα και τις τοποθεσίες σχολείων, νοσοκομείων και πανεπιστημίων. Σημειώνεται ότι η νότια πλευρά, στην οποία βρίσκεται η πόλη Ράφα, έχει σύνορα με την Αίγυπτο. Τα σύνορα απέχουν περίπου 400 χιλιόμετρα από το Κάιρο. Όλα τα διασυνοριακά περάσματα είναι κλειστά – Χάρτης του Al Jazeera.  
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή