Σικάγο: 1.000 πουλιά χτύπησαν σε ουρανοξύστη και έπεσαν νεκρά

Σικάγο: 1.000 πουλιά χτύπησαν σε ουρανοξύστη και έπεσαν νεκρά

Μεταξύ 365 εκατομμυρίων και 988 εκατομμυρίων πουλιών σκοτώνονται ετησίως πέφτοντας σε κτίρια στις ΗΠΑ

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκατομμύρια πουλιά πετούν πάνω από το Σικάγο κατά τη διάρκεια της φθινοπωρινής μεταναστευτικής περιόδου και πολλά από αυτά μπερδεύονται από τα έντονα φώτα ή πέφτουν πάνω σε κτίρια. 

Tην Κυριακή, τουλάχιστον 961 νεκρά πουλιά βρέθηκαν έξω από το McCormick Place Lakeside Center. Τα 1.000 σχεδόν νεκρά πουλιά είναι τα περισσότερα που είχε καταγράψει το μουσείο στις τέσσερις δεκαετίες που λειτουργεί.

Ο Ντάγκλας Στολτς, υπάλληλος στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Field, περίπου ένα μίλι βόρεια του μεγαλύτερου συνεδριακού κέντρου στη βόρεια Αμερική δήλωσε: «Είμαι 40 χρόνια στο Σικάγο και παρατηρώ συνεχώς πουλιά και δεν έχω δει ποτέ, μα ποτέ κάτι τέτοιο».

Σε ανακοίνωσή του, το McCormick Place δήλωσε ότι νιώθει «λύπη για το περιστατικό αυτό» και ανέφερε ότι προσπαθεί να αντιμετωπίσει το ζήτημα. Η εταιρεία διαχείρισης τόνισε ότι συμμετέχει στο πρόγραμμα Lights Out Chicago, ένα πρόγραμμα που διαχειρίζεται η Εταιρεία Audubon του Σικάγο και ενθαρρύνει τους ιδιοκτήτες κτιρίων να σβήνουν ή να χαμηλώνουν τα διακοσμητικά φώτα.

Με φόντο τα παραπάνω, μεταξύ 365 εκατομμυρίων και 988 εκατομμυρίων πουλιών σκοτώνονται ετησίως πέφτοντας σε κτίρια σύμφωνα με μελέτη του 2014 από το Ινστιτούτο Βιολογίας Διατήρησης Smithsonian και την Υπηρεσία Αλιείας και Άγριας Ζωής των ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από New York Times

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή