Αρθρο του Ισραηλινού πρέσβη Νόαμ Κατς στην «Κ»: Για όσο χρειαστεί

Αρθρο του Ισραηλινού πρέσβη Νόαμ Κατς στην «Κ»: Για όσο χρειαστεί

Η επίθεση του τρομοκρατικού στρατού της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ ξεπερνάει κάθε φαντασία όσον αφορά τη βαρβαρότητά της

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επίθεση του τρομοκρατικού στρατού της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ ξεπερνάει κάθε φαντασία όσον αφορά τη βαρβαρότητά της. Μαζική επίθεση τρομοκρατών σε ισραηλινές πόλεις και κοινότητες κοντά στα σύνορα της Γάζας με τη σφαγή εκατοντάδων αθώων Ισραηλινών. Περισσότεροι από 900 νεκροί και πάνω από 2.000 τραυματίες. Τα πτώματα εκτίθενται ή κείτονται στους δρόμους. Η απαγωγή ομήρων από τη Χαμάς, ανδρών, μητέρων, μικρών παιδιών και ηλικιωμένων που κρατούνται υπό άθλιες συνθήκες, εντελώς ταπεινωμένοι και βασανισμένοι. Κάποιοι μάλιστα εκτελέστηκαν μπροστά στα μέλη της οικογένειάς τους. Ολα αυτά ενώ χιλιάδες ρουκέτες πέφτουν βροχή στις ισραηλινές πόλεις.

Η Χαμάς έχει δημιουργήσει έναν τρομοκρατικό στρατό που μπορεί να συγκριθεί με τον ISIS όσον αφορά τη βαρβαρότητά του. Δεν είναι απλώς εχθρός του Ισραήλ, αλλά εχθρός του ελεύθερου κόσμου. Η Χαμάς είναι μέρος του εξτρεμιστικού άξονα του Ιράν στην περιοχή μαζί με τη Χεζμπολάχ και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις. Η ιδεολογία της απαιτεί την καταστροφή και τον αφανισμό του Ισραήλ. Στόχος της είναι να τρομοκρατήσει το Ισραήλ και να αποσταθεροποιήσει ολόκληρη τη Μέση Ανατολή. Οι ενέργειες της Χαμάς προσφέρουν μια ματιά στο εφιαλτικό μέλλον της γενοκτονίας που οραματίζεται για το Ισραήλ και τον λαό του. Δεν θα την αφήσουμε όμως να το επιτύχει. Το Ισραήλ και η δημοκρατία του θα απαντήσουν με αποφασιστικότητα και θα νικήσουν τις δυνάμεις της τρομοκρατίας. Η απάντησή μας θα καταστρέψει την τρομοκρατική υποδομή της Χαμάς και θα της στερήσει τη δυνατότητα να επιτίθεται στο Ισραήλ. Θα διαρκέσει όσο χρειαστεί.

Κατά τη διάρκεια της αντίδρασής μας έχουμε επίσης προειδοποιήσει άλλες τρομοκρατικές ομάδες στην περιοχή να μείνουν μακριά από τη σύγκρουση και να μην κάνουν το σοβαρό λάθος να συνταχθούν με τη Χαμάς στον πόλεμό της εναντίον του Ισραήλ.

Εκτιμάμε την υποστήριξη που δίνεται στο Ισραήλ από δυτικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, που αναγνωρίζουν το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, καταδικάζοντας κατηγορηματικά τη Χαμάς. Εκτιμούμε ιδιαίτερα τη στήριξη που εξέφρασαν η ΠτΔ της Ελλάδας, ο πρωθυπουργός, οι πολιτικές προσωπικότητες και τα κόμματα σε όλο το πολιτικό φάσμα και ο ελληνικός λαός. Είμαστε ενωμένοι στην καταδίκη της τρομοκρατίας. Θα βασιζόμαστε σε αυτή τη συνεχή υποστήριξη στην επιχείρησή μας για την αντιμετώπιση της τρομοκρατικής απειλής της Χαμάς για όσο χρειαστεί.

* Ο κ. Νόαμ Κατς είναι πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT