Παραγουάη: Εμπρησμός και ομηρία δεσμοφυλάκων στη μεγαλύτερη φυλακή της χώρας

Παραγουάη: Εμπρησμός και ομηρία δεσμοφυλάκων στη μεγαλύτερη φυλακή της χώρας

Οι συμμορίες ασκούν σχεδόν απόλυτη επιρροή στη ζωή στο εσωτερικό της φυλακής

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απρόβλεπτες διαστάσεις έχει λάβει στάση στη μεγαλύτερη φυλακής της Παραγουάης, όπου οι κρατούμενοι ξεσηκώθηκαν χθες, Τρίτη, παίρνοντας ομήρους 11 φρουρούς και πυρπολώντας εγκαταστάσεις στο κατάμεστο σωφρονιστικό κατάστημα Τακουμπού στα περίχωρα της πρωτεύουσας.

Δύο όμηροι απελευθερώθηκαν αργότερα καθώς οι κυβερνητικές και στρατιωτικές δυνάμεις απάντησαν στην εξέγερση, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Ενρίκε Ριέρα. Οπως είπε δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις.

Το Τακούμπου στεγάζει σχεδόν 4.000 κρατουμένους σε ένα κτίσμα με τσίγκινη οροφή και, σύμφωνα με τοπικούς ειδικούς ασφαλείας, οι συμμορίες ασκούν σχεδόν απόλυτη επιρροή στη ζωή στο εσωτερικό.

Παραγουάη: Εμπρησμός και ομηρία δεσμοφυλάκων στη μεγαλύτερη φυλακή της χώρας-1

Εικόνες από φωτογράφο του Reuters έδειξαν έναν κρατούμενο χωρίς πουκάμισο να στέκεται πάνω από έναν τοίχο φυλακής, να πετάει έναν βράχο στο προσωπικό ασφαλείας ενώ προστατεύεται με μια ξύλινη σανίδα.

Η αστυνομία οχυρώθηκε πίσω από ασπίδες, ενώ η είσοδος της φυλακής φλεγόταν, αν και οι Αρχές δήλωσαν αργότερα ότι οι πυροσβέστες έθεσαν τη φωτιά υπό έλεγχο.

Εν τω μεταξύ, οι οικογένειες των κρατουμένων συγκεντρώθηκαν έξω από το σωφρονιστικό κατάστημα, καθώς περίμεναν νέα για τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ριέρα είπε ότι η Παραγουάη θα πιέσει για μεταρρύθμιση των φυλακών μόλις καταπνιγεί η εξέγερση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή