Πυρά Ερντογάν κατά Ισραήλ: Συμπεριφέρεται όχι ως κράτος, αλλά σαν οργάνωση

Πυρά Ερντογάν κατά Ισραήλ: Συμπεριφέρεται όχι ως κράτος, αλλά σαν οργάνωση

Ο Τούρκος πρόεδρος παρουσίασε χάρτες για το πώς εξελίχθηκε η κατάσταση στα παλαιστινιακά εδάφη από το 1947, επιμένοντας πως «μόνο με την ίδρυση παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 και με πρωτεύουσά του την Ιερουσαλήμ», θα υπάρξει ηρεμία στην περιοχή

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Εναντιωνόμαστε στη δολοφονία των αμάχων στο Ισραήλ. Αναλόγως, δεν αποδεχόμαστε για κανέναν λόγο τη σφαγή των αμάχων στη Γάζα από τους ανελέητους βομβαρδισμούς», διεμήνυσε ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας στα μέλη του κόμματός του σήμερα, Τετάρτη, μία ημέρα μετά και τις χθεσινές δηλώσεις του, στις οποίες εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση εναντίον των ΗΠΑ, στον απόηχο της νέας ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή. 

«Οταν κόβεις την παροχή νερού, ρεύματος αλλά και την πρόσβαση μιας πόλης και καταστρέφεις της υποδομές της, όταν καταστρέφεις τα τζαμιά, τις εκκλησίες και τα σχολεία, εμποδίζεις τις ανθρωπιστικές παροχές στους κατοίκους, καταστρέφεις κτίρια γεμάτα με αμάχους, σε μια σύγκρουση που γίνεται με κάθε ντροπιαστικό τρόπο, αυτό δεν είναι πόλεμος, αλλά σφαγή», πρόσθεσε.

«Oι ασύμμετρες και ανήθικες επιθέσεις κατά της Γάζας θα φέρουν το Ισραήλ σε ανεπιθύμητη θέση στην παγκόσμια κοινότητα. Ο βομβαρδισμός των περιοχών όπου ζουν άμαχοι, η εσκεμμένη δολοφονία των αμάχων, η παρεμπόδιση των οχημάτων που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια, και όλα αυτά να τα παρουσιάζουν σαν κατόρθωμα, δεν είναι αντανακλαστικά κράτους αλλά μιας οργάνωσης. Αν το Ισραήλ δεν συμπεριφερθεί ως κράτος αλλά σαν οργάνωση, τότε θα πρέπει να ξέρει πως θα του συμπεριφερθούν σαν σε οργάνωση», τόνισε. 

Χάρτες με τη διαμόρφωση των εδαφών από το 1947 

O Τούρκος πρόεδρος παρουσίασε χάρτες (στο 46:30 του βίντεο) για το πώς εξελίχθηκε η κατάσταση στα παλαιστινιακά εδάφη από το 1947 και εντεύθεν. 

«Η εικόνα αυτή είναι η Παλαιστίνη και το Ισραήλ του 1947. Δείτε το 1967 πώς είναι το Ισραήλ. Δείτε το σήμερα, σε τι κατάσταση είναι η Παλαιστίνη και το Ισραήλ», εξήγησε.

«H μόνιμη ηρεμία και ειρήνευση στην περιοχή θα έρθει μόνο με την ίδρυση του παλαιστινιακού κράτους, ενός ενιαίου γεωγραφικά κράτους σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ, στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσά του την Ιερουσαλήμ και την αναγνώριση από όλο τον κόσμο», διεμήνυσε.

«Για να μπορεί το Ισραήλ να συνεχίσει να υπάρχει ως κράτος και για να μπορεί να εξασφαλίσει την ασφάλεια των πολιτών του, είναι εφικτό μόνο με αυτόν τον τρόπο. Σε αντίθετη περίπτωση τα επεισόδια που ξέσπασαν από το περασμένο Σαββατο δεν θα έχουν τέλος και θα ακολουθήσουν χειρότερες τραγωδίες», προειδοποίησε ο Ερντογάν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT