O δορυφόρος του Copernicus κατέγραψε τις επιθέσεις της Χαμάς

O δορυφόρος του Copernicus κατέγραψε τις επιθέσεις της Χαμάς

Οι δορυφορικές εικόνες δείχνουν καπνούς και φωτιές να υψώνονται από τις τοποθεσίες όπου χτύπησαν ρουκέτες και όλμοι

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας δορυφόρος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος περνώντας πάνω από το Ισραήλ, κατέγραψε όσα διαμείφθηκαν στα σύνορα Ισραήλ-Γάζας, πέντε ώρες μετά την έναρξη της επίθεσης της Χαμάς.

Η επίθεση της Χαμάς πραγματοποιήθηκε σε πολλές περιοχές. Οι δορυφορικές εικόνες δείχνουν καπνό και φωτιά να υψώνεται από τις τοποθεσίες όπου έπεσαν ρουκέτες και όλμοι, από κιμπούτς που πυρπολήθηκαν με τους κατοίκους τους μέσα και από το πάρκινγκ του κιμπούτς Re’im, όπου εκατοντάδες Ισραηλινοί σφαγιάστηκαν ενώ παρακολουθούσαν ένα ρέιβ.

Ο δορυφόρος Sentinel-2 του προγράμματος Copernicus παρέχει εικόνες υψηλής ανάλυσης για χαρτογράφηση εδάφους και υδάτινων επιφανειών. Παρέχει, για παράδειγμα, εικόνες στο ορατό, εγγύς υπέρυθρο φάσμα, δείκτες υγρασίας αλλά και σωρεία συνδυαστικών φασματικών απεικονίσεων χάρη στα πολλά κανάλια που διαθέτει. Οι δίδυμοι δορυφόροι Sentinel-2A και Sentinel-2B εκτοξεύθηκαν στις 22 Ιουνίου 2015 και στις 7 Μαρτίου 2017 αντίστοιχα.

O δορυφόρος του Copernicus κατέγραψε τις επιθέσεις της Χαμάς-1
Copernicus

O δορυφόρος του Copernicus κατέγραψε τις επιθέσεις της Χαμάς-2
Copernicus

O δορυφόρος του Copernicus κατέγραψε τις επιθέσεις της Χαμάς-3
Copernicus

Mια χαρακτηριστική εικόνα είναι αυτή από το πάρκινγκ όπου πραγματοποιούνταν ένα ρέιβ πάρτι κοντά στο Kibbutz Re’im. Εκεί βρήκαν φριχτό θάνατο 250 νέοι άνθρωποι που διασκέδαζαν μέχρι το πρωί.

O δορυφόρος του Copernicus κατέγραψε τις επιθέσεις της Χαμάς-4
Haaretz, Copernicus

Πηγή: Copernicus, Ηααretz

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή