ΗΠΑ: Ανδρας συνελήφθη για λαθρεμπόριο πεταλούδων αξίας 200.000 δολαρίων

ΗΠΑ: Ανδρας συνελήφθη για λαθρεμπόριο πεταλούδων αξίας 200.000 δολαρίων

Αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 20 ετών εάν καταδικασθεί

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας άνδρας από το Λονγκ Αϊλαντ κατηγορείται για λαθρεμπόριο προστατευόμενων πεταλούδων αξίας 200.000 δολαρίων.

Ο συλληφθείς Tσαρλς Λίμερ προσπάθησε να συγκαλύψει το λαθρεμπόριο αναφέροντας ότι αποστέλλει «διακοσμητικά καλύμματα τοίχων» και «χειροτεχνία από χαρτί origami», σύμφωνα με το ομοσπονδιακό κατηγορητήριο που κατατέθηκε στην Ανατολική Περιφέρεια της Νέας Υόρκης.

Το κατηγορητήριο αναφέρει ότι άνδρας εκφράστηκε σε αλληλογραφία του περιφρονητικά για την Υπηρεσία Αλιείας και Αγριας Ζωής των ΗΠΑ, μια υπηρεσία που, μεταξύ άλλων, εφαρμόζει τους κανονισμούς που σχετίζονται με τις μεταφορές άγριας ζωής.  

Εκτός από τους ομοσπονδιακούς νόμους περί λαθρεμπορίας, ο Λίμερ κατηγορείται ότι παραβίασε μια διεθνή συμφωνία του 1973 και έχει ως στόχο να διασφαλίσει ότι το παγκόσμιο εμπόριο χλωρίδας και πανίδας δεν θέτει σε κίνδυνο την επιβίωσή τους στη φύση.

Ο Λίμερ ο οποίος μετέφερε λαθραία πεταλούδες birdwing οι οποίες προστατεύονται από την παραπάνω συμφωνία, αν καταδικασθεί αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης μέχρι και 20 ετών.

Με πληροφορίες από New York Times

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή