Ισραήλ – Χαμάς: Ο Ερντογάν διεκδικεί ρόλο διαμεσολαβητή

Ισραήλ – Χαμάς: Ο Ερντογάν διεκδικεί ρόλο διαμεσολαβητή

Η Αγκυρα προσφέρθηκε να διαμεσολαβήσει με στόχο την εκτόνωση της έντασης που έχει κορυφωθεί στον άξονα Ισραήλ – Γάζας – Λιβάνου. Ο Τούρκος πρόεδρος είχε σήμερα συνομιλίες με τους ηγέτες της Σαουδικής Αραβίας και της Αλγερίας

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Αγκυρα προσφέρθηκε να αναλάβει διαμεσολαβητικό ρόλο μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων, με στόχο την εκτόνωση της έντασης που έχει κορυφωθεί τα τελευταία 24ωρα στον άξονα Ισραήλ – Γάζας – Λιβάνου.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φέρεται να είπε, στις συνομιλίες που είχε σήμερα με ξένους ηγέτες, ότι αναμένει από τις χώρες της περιοχής και τη διεθνή κοινότητα να στηρίξουν τις προσπάθειες της Αγκυρας προς αυτόν τον σκοπό.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε σήμερα τηλεφωνική συνομιλία με τον Σαουδάραβα πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν στον οποίο ανέφερε ότι η Τουρκία κάνει κινήσεις με στόχο την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους αμάχους που επλήγησαν από την ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση, όπως ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία.

Στο πλαίσιο της ίδιας τηλεφωνικής συνομιλίας, ο Ερντογάν φέρεται να είπε, επίσης, ότι είναι απαράδεκτο να βομβαρδίζονται αστικοί οικισμοί, προσθέτοντας ότι «είναι σημαντικό για τις χώρες της περιοχής να στείλουν εποικοδομητικά μηνύματα για τον τερματισμό της σύγκρουσης».

Νωρίτερα σήμερα, ο Τούρκος πρόεδρος είχε συνομιλίες και με τον Αλγερινό ομόλογό του, Αμπντελματζίντ Τεμπούν, υπογραμμίζοντας ότι η σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς πρέπει να εκτονωθεί μέσω συνομιλιών προτού επεκταθεί και σε άλλες χώρες.

Με πληροφορίες από Reuters 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή