Ρωσία: Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες από πτώση συντριμμιών ουκρανικού drone

Ρωσία: Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες από πτώση συντριμμιών ουκρανικού drone

Το τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος καταρρίφθηκε από τη ρωσική αντιαεροπορική άμυνα

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρεις άμαχοι, μεταξύ των οποίων κι ένα παιδί, έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τουλάχιστον δύο τραυματίστηκαν εξαιτίας πτώσης συντριμμιών τηλεκατευθυνόμενου μη επανδρωμένου αεροσκάφους, το οποίο καταρρίφθηκε από την αντιαεροπορική άμυνα της Ρωσίας, κατά τη διάρκεια της νύχτας, στην περιφέρεια Μπέλγκοροντ, η οποία γειτονεύει με την Ουκρανία, ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, Πέμπτη, ο επικεφαλής των τοπικών αρχών.

«Το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας στην περιοχή της Μπέλγκοροντ κατέρριψε drone (…) που πλησίαζε την πόλη. Μετά την πτώση συντριμμιών, κατοικία πήρε φωτιά», ανέφερε ο Βιάτσισλαβ Γκλάντκοφ μέσω Telegram, προσθέτοντας κατόπιν σε άλλο μήνυμά του: «Δυστυχώς, έχουμε νεκρούς. Τρεις άνθρωποι πέθαναν, ένας από αυτούς ήταν μικρό παιδί. Βρέθηκαν κάτω από τα συντρίμμια από τις υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων. Αλλοι δύο άνθρωποι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική», πάντα κατά τον κ. Γκλάντκοφ.

Αλλες δύο κατοικίες υπέστησαν ζημιές, κατά πληροφορίες.

Ο περιφερειάρχης Γκλάντκοφ δεν αναφέρθηκε ρητά στην Ουκρανία στις αναρτήσεις του. Το Κίεβο έχει πολλαπλασιάσει τους τελευταίους μήνες τις επιθέσεις του, με εναέρια και ναυτικά drones, με πυροβολικό και με πυραύλους, εναντίον στρατιωτικών βάσεων και πόλεων στη Ρωσία, κυρίως στους νότιους τομείς της, καθώς και στη χερσόνησο της Κριμαίας, την οποία προσάρτησε η Μόσχα το 2014.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή