Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι σε λύκειο – Ενας νεκρός (Βίντεο)

Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι σε λύκειο – Ενας νεκρός (Βίντεο)

Σύμφωνα με γαλλικά μέσα, ο δράστης φέρεται να φώναξε «ο Θεός είναι μεγάλος» (Allahu Akbar), κάτι ωστόσο που προσώρας δεν επιβεβαιώνει η αστυνομία 

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίθεση με μαχαίρι σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής σε λύκειο της πόλης Αράς, στα βόρεια της Γαλλίας. 

Νεκρός στην επίθεση έπεσε ένας καθηγητής, ενώ τουλάχιστον άλλα δύο άτομα είναι σοβαρά τραυματισμένα. Ο ένας από τους τραυματίες είναι φύλακας ασφαλείας, που φέρει πολλά χτυπήματα από μαχαίρι, και ο δεύτερος είναι καθηγητής του λυκείου, σύμφωνα με αστυνομική πηγή. Οπως έχει ανακοινώσει η αστυνομία, κανένας μαθητής δεν τραυματίστηκε.

Οι τοπικές Αρχές επιβεβαίωσαν πως ο φερόμενος ως δράστης της ενέργειας έχει συλληφθεί.

«Βγαίναμε από την τάξη για να πάμε στο κυλικείο, όταν είδαμε έναν τύπο με δύο μαχαίρια να επιτίθεται σε καθηγητή, ο οποίος ήταν αιμόφυρτος. Προσπάθησε να τον ηρεμήσει και να μας προστατεύσει. Μας είπε να φύγουμε, αλλά δεν καταλαβαίναμε, οπότε εμείς τρέξαμε να φύγουμε και άλλοι γύρισαν στην αίθουσα», ανέφερε μαθητής στην τοπική εφημερίδα La Voix du Nord.

Σύμφωνα με γαλλικά μέσα, ο δράστης φέρεται να φώναξε «ο Θεός είναι μεγάλος» (Allahu Akbar), κάτι ωστόσο που προσώρας δεν επιβεβαιώνει η αστυνομία. 

Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι σε λύκειο – Ενας νεκρός (Βίντεο)-1
Φωτ.: Reuters

Το BFM TV, επικαλούμενο πηγή της αστυνομίας, μετέδωσε πως ο δράστης ήταν περίπου 20 χρόνων, τσετσενικής καταγωγής και πιθανώς πρώην μαθητής του συγκεκριμένου σχολείου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, συνελήφθη και ο αδελφός του, 17 ετών, κοντά σε άλλο σχολείο.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν διευκρινισθεί τα κίνητρα του δράστη και αν η ενέργειά του σχετίζεται με τα δραματικά γεγονότα στη Γάζα

Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι σε λύκειο – Ενας νεκρός (Βίντεο)-2
Φωτ.: Reuters

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν μεταβαίνει στον τόπο της τραγωδίας, ενώ η γαλλική Βουλή ανέστειλε τις εργασίες της σε ένδειξη συμπαράστασης προς τα θύματα.

Η νέα αυτή επίθεση σημειώνεται σχεδόν τρία χρόνια μετά τη δολοφονία του Σαμουέλ Πατί, του 47χρονου καθηγητή που αποκεφαλίστηκε στις 16 Οκτωβρίου 2020 κοντά στο σχολείο του στο Κονφλάν-Σεντ Ονορίν στην περιφέρεια του Παρισιού δέκα ημέρες αφού έδειξε στους μαθητές του σκίτσα του Μωάμεθ στο πλαίσιο μαθήματος με θέμα την ελευθερία της έκφρασης. Ο 18χρονος δολοφόνος, Ρώσος πρόσφυγας τσετσενικής καταγωγής, σκοτώθηκε από την αστυνομία.

Πηγή: Reuters/La Voix du Nord/AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή