Μαύρη Θάλασσα: Ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος αναχαίτισε αμερικανικό ντρόουν

Μαύρη Θάλασσα: Ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος αναχαίτισε αμερικανικό ντρόουν

Μαχητικό Σουχόι σηκώθηκε για να αναχαιτίσει ένα αμερικανικό Global Hawk

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα ρωσικό μαχητικό Su-27 σηκώθηκε για να αναχαιτίσει ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο αναγνωριστικό αεροσκάφος Global Hawk των ΗΠΑ που πλησίαζε τα σύνορα της Ρωσίας πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.

Αυτό μετέδωσε την Κυριακή το πρακτορείο Interfax, επικαλούμενο το υπουργείο Αμυνας στη Μόσχα.

Το αμερικανικό UAV έκανε στροφή και απομακρύνθηκε καθώς πλησίαζε το ρωσικό μαχητικό, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Κατά το πρακτορείο TASS, ρωσικά μέσα ελέγχου εναέριου χώρου στη Μαύρη Θάλασσα εντόπισαν έναν εναέριο στόχο που πλησίαζε τα κρατικά σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Για να αποφευχθεί η παραβίαση των κρατικών συνόρων, ενεπλάκη ένα μαχητικό τύπου Σουχόι (Su-27) από τις δυνάμεις αεράμυνας που βρίσκονταν σε υπηρεσία.

«Το πλήρωμα του ρωσικού μαχητικού αναγνώρισε τον εναέριο στόχο ως αναγνωριστικό UAV RQ-4B Global Hawk της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ. Οταν το ρωσικό μαχητικό πλησίασε, το ξένο αναγνωριστικό UAV έκανε μια στροφή από τα κρατικά σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Το αεροπλάνο επέστρεψε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο της πατρίδας του, δεν επιτρεπόταν παραβίαση των κρατικών συνόρων της Ρωσικής Ομοσπονδίας», ανέφερε το υπουργείο Αμυνας της Ρωσίας.

Η πτήση του ρωσικού μαχητικού πραγματοποιήθηκε αυστηρά σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες για τη χρήση του εναέριου χώρου πάνω από ουδέτερα ύδατα σε συμμόρφωση με τα μέτρα ασφαλείας, τόνισε το υπουργείο Αμυνας, κατά τη Μόσχα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, TASS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή