Ισραήλ: Και η αντιπολίτευση υπέρ της χερσαίας επίθεσης στη Γάζα

Ισραήλ: Και η αντιπολίτευση υπέρ της χερσαίας επίθεσης στη Γάζα

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Γιαΐρ Λαπίντ, πήρε σήμερα θέση υπέρ της χερσαίας στρατιωτικής επιχείρησης των Ισραηλινών στη Γάζα

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπέρ της χερσαίας επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας τάχθηκε σήμερα ο ηγέτης της ισραηλινής αντιπολίτευσης (του κόμματος Yesh Atid) και πρώην πρωθυπουργός Γιαΐρ Λαπίντ κατά την ομιλία του στην Κνεσέτ. «Υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να βάλουμε τέλος. Θα φέρουμε πίσω τους ομήρους και δεν θα υπάρχει πλέον Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας», υποστήριξε ο Λαπίντ μιλώντας στο ισραηλινό κοινοβούλιο.

Ο Γιαΐρ Λαπίντ, ο οποίος δεν συμμετέχει στην κυβέρνηση υπό τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, προέβλεψε ότι θα χρειασθεί «χρόνος και σημαντική [στρατιωτική] δύναμη» για αυτήν την επιχείρηση. «Εάν δεν αρέσει στον [υπόλοιπο] κόσμο, ας μην του αρέσει. Δεν δολοφονήθηκαν τα παιδιά του [υπόλοιπου] κόσμου αλλά τα δικά μας παιδιά», είπε υπογραμμίζοντας ότι από τις επιθέσεις της Χαμάς σκοτώθηκε ο καλύτερος φίλος της κόρης του.

Συνεχίζοντας, ο κ. Λαπίντ υπογράμμισε πως το Ισραήλ δεν πρόκειται να σταματήσει μέχρι να βεβαιωθεί ότι δεν θα γίνεται να επαναληφθεί ποτέ ξανά μια επίθεση ανάλογη με εκείνη της 7ης Οκτωβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, dpa

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή