Guardian: Απολύθηκε σκιτσογράφος μετά από γελοιογραφία για τον Νετανιάχου

Guardian: Απολύθηκε σκιτσογράφος μετά από γελοιογραφία για τον Νετανιάχου

Η βρετανική εφημερίδα The Guardian έθεσε τέρμα στη μακροχρόνια συνεργασία της με τον σκιτσογράφο Στιβ Μπελ, έπειτα από υπόνοιες αντισημιτισμού σχετικά με μία γελοιογραφία του Ισραηλινού ηγέτη

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η βρετανική εφημερίδα The Guardian έθεσε τέρμα στη μακροχρόνια συνεργασία της με τον σκιτσογράφο Στιβ Μπελ, έπειτα από υπόνοιες αντισημιτισμού σχετικά με μία γελοιογραφία του Ισραηλινού ηγέτη, Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Το σκίτσο απεικονίζει τον Νετανιάχου να «χειρουργεί» το στομάχι του, το οποίο φέρει μια τομή με το περίγραμμα της Λωρίδας της Γάζας και τον Ισραηλινό ηγέτη να λέει «Κάτοικοι της Γάζας – Φύγετε τώρα».

Σε ανάρτησή του στο X, ο Μπελ είπε ότι παρέδωσε το σχέδιό του νωρίτερα μέσα το μήνα και «τέσσερις ώρες αργότερα… έλαβα ένα δυσοίωνο τηλεφώνημα». Σύμφωνα με το δημιουργό, το σχέδιο συσχετίστηκε με στερεότυπα που αναπαράγουν τον αντισημιτισμό, καθώς φέρεται να παρέπεμπε στον τοκογλύφο Σάιλοκ.

Πρόκειται για τον εβραϊκό χαρακτήρα που δημιούργησε ο Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στο έργο του «Ο Εμπορος της Βενετίας» και ο οποίος ζητά μια λίβρα από τη σάρκα του Αντόνιο αν δεν αποπληρωθεί ένα δάνειο εντός τριών μηνών..

Μιλώντας στο BBC, ο Μπελ σχολίασε ότι η ερμηνεία του Guardian «δεν είχε νόημα για μένα, καθώς δεν υπάρχει καμία αναφορά αυτού του έργου στο καρτούν μου».

Από την πλευρά του, εκπρόσωπος του GNM (Guardian News and Media) σημείωσε: «Η απόφαση έχει ληφθεί να μην ανανεωθεί το συμβόλαιο του Στηβ Μπελ. Τα σκίτσα του ήταν ένα σημαντικό κομμάτι του Guardian τα τελευταία 40 χρόνια – τον ευχαριστούμε και του ευχόμαστε ό,τι καλύτερο».

Με πληροφορίες από BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή