Γέλεν: Οι ΗΠΑ μπορούν να στηρίξουν το Ισραήλ και την Ουκρανία ταυτόχρονα

Γέλεν: Οι ΗΠΑ μπορούν να στηρίξουν το Ισραήλ και την Ουκρανία ταυτόχρονα

Σε ερώτηση για το αν η αμερικανική οικονομία αντέχει την ταυτόχρονη στρατιωτική υποστήριξη των δύο εμπόλεμων χωρών, η ίδια απάντησε «σίγουρα»

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι σε θέση να αντέξουν οικονομικά τη στρατιωτική υποστήριξη τόσο του Ισραήλ όσο και της Ουκρανίας, δήλωσε η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών, Τζάνετ Γέλεν. 

Συγκεκριμένα, η κορυφαία αξιωματούχος ρωτήθηκε για το αν η αμερικανική οικονομία αντέχει την ταυτόχρονη στρατιωτική υποστήριξη των δύο εμπόλεμων χωρών, με την ίδια να απαντά «σίγουρα».

«Η Αμερική μπορεί σίγουρα να αντέξει οικονομικά να σταθεί στο πλευρό του Ισραήλ και να υποστηρίξει τις στρατιωτικές ανάγκες του Ισραήλ. Παράλληλα, μπορούμε και πρέπει να υποστηρίξουμε την Ουκρανία στον αγώνα της κατά της Ρωσίας», είπε χαρακτηριστικά η Γέλεν εκτιμώντας ότι η αμερικανική οικονομία τα πηγαίνει «εξαιρετικά καλά».

«Ο πληθωρισμός ήταν υψηλός αλλά έχει μειωθεί σημαντικά. Ταυτόχρονα, έχουμε περίπου την ισχυρότερη αγορά εργασίας που έχουμε δει τα τελευταία 50 χρόνια με ανεργία 3,8%. Επίσης, η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει περάσει νομοθεσία που ενισχύει την οικονομία μας για τα επόμενα χρόνια μεσοπρόθεσμα», πρόσθεσε. 

Η Γέλεν δήλωσε ότι η ανάγκη απελευθέρωσης κονδυλίων και για τους δύο πολέμους αποτελεί «προτεραιότητα» και κάλεσε τους Ρεπουμπλικανούς στη Βουλή των Αντιπροσώπων να βάλουν έναν πρόεδρο που θα περάσει τη νομοθεσία. 

«Στεκόμαστε στο πλευρό του Ισραήλ. Η Αμερική έχει επίσης καταστήσει σαφές στο Ισραήλ ότι έχει το δικαίωμα να υπερασπισθεί τον εαυτό του. Ωστόσο, είναι σημαντικό να προσπαθήσουμε να σώσουμε τις ζωές αθώων πολιτών στο μέγιστο δυνατό βαθμό», είπε σε άλλο σημείο. 

Με πληροφορίες από CNBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή