Το Ισραήλ ζητεί βοήθεια 10 δισ. δολαρίων από την Ουάσιγκτον

Το Ισραήλ ζητεί βοήθεια 10 δισ. δολαρίων από την Ουάσιγκτον

Οι Αμερικανοί βουλευτές αναπτύσσουν πακέτο βοήθειας για Ισραήλ και Ουκρανία

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Ισραήλ ζήτησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες επείγουσα βοήθεια ύψους 10 δισ. δολαρίων, ανέφεραν οι New York Times, επικαλούμενοι τρεις αξιωματούχους.

Οπως σημειώνει το δημοσίευμα, οι Αμερικανοί βουλευτές αναπτύσσουν τώρα ένα πακέτο βοήθειας για το Ισραήλ και την Ουκρανία.

Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, Τζέικ Σάλιβαν, δήλωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση σκοπεύει να ζητήσει σημαντικά μεγαλύτερο ποσόν από 2 δισ. δολάρια για να βοηθήσει την Ουκρανία, το Ισραήλ και άλλες ανάγκες.

Το NBC ανέφερε ότι ορισμένοι Ρεπουμπλικανοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ είναι σκεπτικοί σχετικά με την ιδέα του συνδυασμού αιτημάτων για στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία και το Ισραήλ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ακόμη και ορισμένοι από εκείνους τους Ρεπουμπλικανούς που γενικά υποστηρίζουν την παροχή υποστήριξης και στις δύο χώρες είναι δύσπιστοι.

Πηγή: The New York Times, TASS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT