Η Γκρέτα Τούνμπεργκ συνελήφθη σε διαδήλωση στο Λονδίνο

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ συνελήφθη σε διαδήλωση στο Λονδίνο

Κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης ενάντια στις εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθη σήμερα στο κέντρο του Λονδίνου η νεαρή ακτιβίστρια για το κλίμα, Γκρέτα Τούνμπεργκ κατά τη διάρκεια διαδήλωσης ενάντια στις εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Σε βίντεο και φωτογραφίες από το σημείο, η Τούνμπεργκ φαίνεται να στέκεται ήρεμη ανάμεσα σε δύο αστυνομικούς. Νωρίτερα, η αστυνομία είχε ανακοινώσει στην πλατφόρμα X τη σύλληψη πέντε διαδηλωτών για παρακώλυση της κυκλοφορίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή δεν είναι πρώτη φορά που έχει συλληφθεί, καθώς η ακτιβίστρια είχε αντίστοιχες εμπειρίες φέτος στη Σουηδία, τη Νορβηγία και τη Γερμανία. 

Η περιβαλλοντική ομάδα της Greenpeace ανακοίνωσε νωρίτερα ότι δύο ακτιβιστές της σκαρφάλωσαν στο ξενοδοχείο «Intercontinental» στην περιοχή Μέιφερ του Λονδίνου και ξεδίπλωσαν ένα γιγαντιαίο πανό, πάνω από την είσοδό του που έγραφε «Make Big Oil Pay» (=Κάντε τις μεγάλες εταιρείες πετρελαίου να πληρώσουν).

Το πανό τοποθετήθηκε εκεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας για μια συνάντηση κορυφαίων αντιπροσώπων του κλάδου πετρελαίου και φυσικού αερίου που πραγματοποιήθηκε μέσα στο κτίριο, συμπεριλαμβανομένου του διευθύνοντος συμβούλου της Shell.

Η Greenpeace ανέφερε ότι εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά από το ξενοδοχείο για να διαμαρτυρηθούν κατά της επιρροής της βιομηχανίας ορυκτών καυσίμων στη βρετανική και παγκόσμια πολιτική για το κλίμα. Τα άτομα φέρονται να έκλεισαν τις εισόδους, εμποδίζοντας έτσι την είσοδο αντιπροσώπων των εταιρειών του κλάδου. 

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή