Oυκρανία: Για πρώτη φορά χτυπά με αμερικανικούς πυραύλους ATACMS ρωσικούς στόχους

Oυκρανία: Για πρώτη φορά χτυπά με αμερικανικούς πυραύλους ATACMS ρωσικούς στόχους

Οι συγκεκριμένοι πύραυλοι έχουν εμβέλεια 160 χιλιομέτρων

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ουκρανία εκτόξευσε σήμερα για πρώτη φορά τους αμερικανικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς ATACMS εναντίον ρωσικών στόχων.

Ο ουκρανικός στρατός ανέφερε στην εφαρμογή Telegram ότι «πραγματοποίησε στοχευμένα πλήγματα σε εχθρικά αεροδρόμια και ελικόπτερα κοντά στο προσωρινά κατεχόμενο Λουχάνσκ και το Μπερντιάνσκ».

«Σήμερα, ευχαριστούμε ιδιαίτερα τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι συμφωνίες μας με τον πρόεδρο Μπάιντεν εφαρμόζονται. Με μεγάλη ακρίβεια, το απέδειξαν τα ATACMS» δήλωσε σε ομιλία του ο Βολόντιμιρ Ζελένσκι σήμερα το βράδυ.

Λόγω των παρατεταμένων ανησυχιών των ΗΠΑ σχετικά με την κλιμάκωση της έντασης με τη Ρωσία, οι ATACMS που έστειλαν στην Ουκρανία έχουν μικρότερο βεληνεκές από τη μέγιστη δυνατή εμβέλεια. Οι εν λόγω πύραυλοι φέρουν πυρομαχικά διασποράς, τα οποία όταν εκτοξεύονται, ανοίγουν στον αέρα, απελευθερώνοντας εκατοντάδες βομβίδια, αντί για μία μόνο κεφαλή.

Η Ουκρανία, βάσει της συμφωνίας, χρησιμοποιεί αυτά τα συστήματα μόνο για να απελευθερώσει τα κατεχόμενα εδάφη της που είναι διεθνώς αναγνωρισμένα.

Με πληροφορίες από Associated Press, Wall Street Journal

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT