Αλ Σίσι: Η Αίγυπτος δεν έχει κλείσει τη Ράφα

Αλ Σίσι: Η Αίγυπτος δεν έχει κλείσει τη Ράφα

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος προειδοποίησε κατά της εξόδου των Παλαιστινίων από τη Γάζα προς την Αίγυπτο

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι δήλωσε τσήμερα, Τετάρτη, ότι η χώρα του «δεν έχει κλείσει το συνοριακό πέρασμα της Ράφα» προς τη Γάζα, αλλά η ανθρωπιστική βοήθεια δεν εισέρχεται λόγω των «ισραηλινών βομβαρδισμών».

Εδώ και μέρες εκατοντάδες φορτηγά έχουν κολλήσει στην αιγυπτιακή έρημο του Σινά εξαιτίας της έλλειψης πρόσβασης στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε ότι «κάθε δευτερόλεπτο που περιμένουμε για ιατρική βοήθεια, χάνουμε ζωές».

«Οχι» σε έξοδο των Παλαιστινίων

Ο πρόεδρος Αλ Σίσι προειδοποίησε επίσης κατά της εξόδου των Παλαιστινίων από τη Γάζα προς την Αίγυπτο, θεωρώντας την ένα πρώτο βήμα πριν από «παρόμοια μετακίνηση από τη Δυτική Οχθη στην Ιορδανία».

Το να ωθούνται οι Παλαιστίνιοι να εγκαταλείψουν τη γη τους αποτελεί «τρόπο να τερματιστεί η παλαιστινιακή υπόθεση σε βάρος των γειτονικών χωρών», πρόσθεσε.

«Αν ζητήσω από τον αιγυπτιακό λαό να βγει στους δρόμους, θα υπάρξουν εκατομμύρια που θα υποστηρίξουν τη θέση της Αιγύπτου», προειδοποίησε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT