Πάπας Φραγκίσκος για Μέση Ανατολή: «Να αποφευχθεί μια ανθρωπιστική καταστροφή»

Πάπας Φραγκίσκος για Μέση Ανατολή: «Να αποφευχθεί μια ανθρωπιστική καταστροφή»

«Τα θύματα αυξάνονται και η κατάσταση στη Γάζα είναι απελπιστική. Παρακαλώ κάντε ό,τι είναι δυνατό για να αποφευχθεί μια ανθρωπιστική καταστροφή», υπογράμμισε.

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε σήμερα τη λύπη του για την «απελπιστική» κατάσταση στη Γάζα και ζήτησε «να αποφευχθεί μια ανθρωπιστική καταστροφή», ενώ κάλεσε τους πιστούς να ταχθούν με «μία μόνο πλευρά» στη σύγκρουση Ισραήλ – Χαμάς, «αυτή της ειρήνης».

«Τα θύματα αυξάνονται και η κατάσταση στη Γάζα είναι απελπιστική. Παρακαλώ κάντε ό,τι είναι δυνατό για να αποφευχθεί μια ανθρωπιστική καταστροφή», υπογράμμισε.

Κατά την εβδομαδιαία απεύθυνσή του στους πιστούς στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, ο Ποντίφικας δεν αναφέρθηκε άμεσα στο πλήγμα σε νοσοκομείο της Γάζας, για το οποίο το Ισραήλ και οι Παλαιστίνιοι αλληλοκατηγορούνται. Αυτό στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες Παλαιστινίους και πυροδότησε διαδηλώσεις οργής στον μουσουλμανικό κόσμο.

«Η πιθανή διεύρυνση της σύγκρουσης είναι ανησυχητική, την ώρα που στον κόσμο ήδη γίνονται πολλές συγκρούσεις. Να σιγήσουν τα όπλα, να ακουστεί η κραυγή για ειρήνη των φτωχών, του λαού, των παιδιών», πρόσθεσε.

«Ο πόλεμος δεν λύνει κανένα πρόβλημα, σπέρνει μόνο θάνατο και καταστροφή, αυξάνει το μίσος, πολλαπλασιάζει την εκδίκηση. Ο πόλεμος σβήνει το μέλλον», σημείωσε.

«Καλώ τους πιστούς να ταχθούν μόνον με μία πλευρά σε αυτή τη σύγκρουση, αυτή της ειρήνης», πρόσθεσε.

Ο πάπας Φραγκίσκος απηύθυνε έκκληση να γίνουν όλες οι δυνατές προσπάθειες «για να αποφευχθεί ανθρωπιστική καταστροφή» και σημείωσε ότι θα χοροστατήσει σε ειδική προσευχή για την ειρήνη στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στις 18.00 (19.00 ώρα Ελλάδος) της 27ης Οκτωβρίου.

Η ημέρα αυτή θα είναι «ημέρα νηστείας, προσευχής, μετάνοιας», σημείωσε και κάλεσε όλους τους χριστιανούς, τους πιστούς άλλων θρησκειών και αυτούς που νοιάζονται για την ειρήνη στον κόσμο να συμμετάσχουν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP και Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή