O Μενέντεζ δεν παρέστη σε απόρρητη ενημέρωση για το Ισραήλ «λόγω εθνικής ασφάλειας»

O Μενέντεζ δεν παρέστη σε απόρρητη ενημέρωση για το Ισραήλ «λόγω εθνικής ασφάλειας»

Κατηγορείται μεταξύ άλλων ότι ενήργησε ως «ξένος πράκτορας» και «παρείχε ευαίσθητες πληροφορίες για την κυβέρνηση των ΗΠΑ στην Αίγυπτο».

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ δεν παρέστη σε μια απόρρητη ενημέρωση όλων των γερουσιαστών για το Ισραήλ, αφού ορισμένοι συνάδελφοί του εξέφρασαν ανησυχίες ότι η παρουσία του θα έθετε σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια.

Ο επικεφαλής της πλειοψηφίας της Γερουσίας Τσαρλς Σούμερ ανακοίνωσε απλά ότι «ο Μενέντεζ δεν παρευρισκόταν στην ενημέρωση» που έγινε με τη συμμετοχή του υπουργού Αμυνας Λόιντ Οστιν και άλλων κορυφαίων αξιωματούχων της κυβέρνησης. Ο αποκλεισμός του έγινε, σύμφωνα με τη Washington Post, για λόγους εθνικής ασφαλείας.  

Ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας αντιμετωπίζει ομοσπονδιακές κατηγορίες για δωροληψία και συνωμοσία με σκοπό να ενεργήσει ως ξένος πράκτορας για λογαριασμό της αιγυπτιακής κυβέρνησης.

Ο γερουσιαστής Τζον Φέττερμαν ζήτησε ψηφοφορία για την αποπομπή του από το σώμα με αποτέλεσμα ο Μενέντεζ να τον κατηγορήσει ότι έχει «εμμονή» μαζί του. Ο Φέττερμαν διερωτήθηκε ενώπιον των δημοσιογράφων: «Αν κάποιος κατηγορηθεί ότι είναι ξένος πράκτορας της Αιγύπτου, θα πρέπει να του επιτραπεί να παρακολουθήσει μια απόρρητη ενημέρωση για το Ισραήλ;»

Ο Μενέντεζ κατηγορείται ότι ενήργησε ως «ξένος πράκτορας» και «παρείχε ευαίσθητες πληροφορίες για την κυβέρνηση των ΗΠΑ και, με άλλες δράσεις του, βοήθησε κρυφά την κυβέρνηση της Αιγύπτου». Οι κατηγορίες αφορούν την περίοδο 2018 με 2022 όποτε ο Μενέντεζ ήταν αρχικά απλά μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και στη συνέχεια πρόεδρός της. 

Οι δημόσιοι αξιωματούχοι απαγορεύεται να ενεργούν ως ξένοι πράκτορες. Οι ιδιώτες υποχρεούνται επίσης να εγγραφούν στο υπουργείο Δικαιοσύνης εάν ενεργούν ως πράκτορες ξένης κυβέρνησης. Οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι ο Μενέντεζ, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, γνώριζε πολύ καλά τους κανόνες.

Mε πληροφορίες από Washington Post

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή