Πρώτη χειραψία του Πούτιν με Ευρωπαίο ηγέτη έπειτα από 20 μήνες πολέμου στην Ουκρανία

Πρώτη χειραψία του Πούτιν με Ευρωπαίο ηγέτη έπειτα από 20 μήνες πολέμου στην Ουκρανία

Βλαντιμίρ Πούτιν και Βίκτορ Ορμπαν βρέθηκαν, αμφότεροι, στο Πεκίνο τις περασμένες ημέρες, για να πάρουν μέρος στο φόρουμ της κινεζικής πρωτοβουλίας Ζώνη και Δρόμος

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βλαντιμίρ Πούτιν και Βίκτορ Ορμπαν βρέθηκαν, αμφότεροι, στο Πεκίνο τις περασμένες ημέρες, για να πάρουν μέρος στο φόρουμ της κινεζικής πρωτοβουλίας Ζώνη και Δρόμος (Belt and Road Forum) που διεξήχθη στην κινεζική πρωτεύουσα χθες και σήμερα (17 – 18 Οκτωβρίου).

Ο Ρώσος πρόεδρος και ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας είχαν χθες διμερή συνάντηση στο περιθώριο του εν λόγω φόρουμ, κατά τη διάρκεια της οποίας αντάλλαξαν χειραψία μπροστά στις κάμερες.

Οπως μάλιστα αναφέρει σε άρθρο του ο ιστοχώρος Politico, αυτή είναι η πρώτη φορά έπειτα από περίπου 20 μήνες πολέμου στην Ουκρανία που ο Ρώσος πρόεδρος φωτογραφίζεται να κάνει χειραψία με κάποιον ηγέτη χώρας της Ε.Ε.

Σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο Βίκτορ Ορμπαν φέρεται να είπε, απευθυνόμενος στον Πούτιν, ότι «η Ουγγαρία ποτέ της δεν επεδίωξε να κοντράρει τη Ρωσία».

Με πληροφορίες από Politico   

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή